Metro-portal.hr

objavljeno 27.02.2014. 20:02:00
NEOPREZNOSTI

Kako sami upropaštavamo veze

Neke stvari u vezama jednostavno ne treba raditi, kako bezrazložno ne biste pokvarili atmosferu i, na kraju, otjerali vezu u propast

Neke stvari jednostavno preskočite
Neke stvari jednostavno preskočite (FreeDigitalPhotos)

Kako sam upropastiti dobru vezu? Zapravo lako, ako pitate ljude da proanaliziraju što su to radili u prošloj vezi koja je bila neuspješna. Za početak, reći će vam da su pogriješili što su se dogovarali o svakoj stvari, svakom filmu, večeri, ručku ... Tolika količina banalnih dogovora ne ostavlja dovoljno vremena za stvarne i važne razgovore. Kada takvih nema, veza odlazi u povijest.

Stavljanje djece uvijek i u svakom trenutku na prvo mjesto prije ili kasnije dovest će do raspada braka, jer treba razlikovati ta dva tipa veze i ljubavi. Ako mislite da je to isto, nalazite se u velikom problemu. Vezu muškarca i žene treba uvijek odmaknuti od roditeljstva i posvećivati jedno drugom dovoljno pažnje.

Neki ljudi ulaskom u brak i rođenjem djece naprave kardinalnu grešku - pomisle da je njihov život od tog trenutka posvećen samo djeci i njihovim potrebama i zanemaruju snove snove i želje. Naravno, takav pristup vodi nesretnom kraju braka sa zanemarenim partnerom i gorčini zbog neispunjenih snova. 

Teška se razdoblja u vezi ili braku proživljavaju zajednički, podrškom partnera, a ne ignoriranjem i pretvaranjem da je sve u redu i da sunce samo što nije opet zasjalo. Ako imate problema u vezi, rješavajte ih odmah, kad ih se nakupi bit će prekasno.

Za kraj, izbacite dvije riječi iz svog vokabulara - uvijek i nikad, naročito kad nešto predbacujete partneru. Te će vam dvije riječi doći glave, figurativno, jer ćete sigurno izreći puno neistina koristeći ih, a partnera ćete povrijediti toliko da će veza doći u pitanje. 

27.02.2014. 20:02:00
http://metro-portal.hr/kako-sami-upropastavamo-veze/83527/