Metro-portal.hr

objavljeno 21.02.2014. 11:31:00
HE HE

Kako sakriti objave na Facebooku

Nekad jednostavno morate nešto staviti na Fejs, a ne želite da to vidi vaš šef ili partner jer, eto, radite nešto drugo :)

Čas posla za znalca :)
Čas posla za znalca :) (Screenshot Time Tech)

Radite vrijedno (ili ste rekli tako), a prsti vas svrbe da objavite nešto na Fejsu? Ako vas ulovi šef ili partner kojem ste ispričali neku pričicu, moglo bi biti problema, ali što je to prema vašoj reputaciji na Fejsu ...

Ukratko, Facebook je mislio i na vas, tako da već pri samom kreiranju objave možete odrediti tko će vašu objavu vidjeti, a tko ne. Lijevo od gumbića za objavu imate izbornik privatnosti, a od mnogih mogućnosti vas zanima samo - Custom.

Kad kliknete Custom, dobit ćete ekran s nekoliko polja u koja možete ručno upisati tko objavu može vidjeti, a tko ne.

Eto, kratko i jednostavno. No, ako imate stalkere na profilu koji vrebaju svaku vašu objavu da vas zaspu lajkovima i glupim komentarima, morat ćete otići u napredne opcije podešavanja. 

Sve buduće objave možete sakriti od neželjenih očiju nakon što kliknete na kotačić u gornjem desnom uglu, odaberete Settings, a zatim Privacy.

Tu je magična opcija "Who can see my stuff", gdje u polju "Who can see your future posts?" odaberete Edit i, kao i u gornjem slučaju, odredite tko može vidjeti objave i statuse, a tko ne.

Time Tech napravio je sjajan video koji će vas provesti korak po korak do željene anonimnosti:

21.02.2014. 11:31:00
http://metro-portal.hr/kako-sakriti-objave-na-facebooku/83409/