Metro-portal.hr

objavljeno 18.06.2013. 18:28:00
SAVJETI

Kako sačuvati zdravu kosu preko ljeta

Ljeto je možda i najopasnije doba godine za zdravlje kose zbog stalnog izlaganja suncu i soli

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)

Ljeto je zapravo noćna mora za kosu, jer je stalno izložena ekstremnim uvjetima - UV zračenju, visokim temperaturama, soli iz mora ili kloru iz bazena, svakodnevnom pranju i sličnim uvjetima.

Sve to narušava zdravlje kose pa joj tijekom ljeta treba posvetiti posebnu pažnju, a za početak je zaštitite maramama ili šeširima kad ste na suncu. UV zračenje oduzima jačinu i elastičnost kosi, a sol ili klor u kombinaciji s visokom temperaturom još su i gori. Stoga, čim izađete iz vode isperite kosu.

Da ne bi morali kupovati skupe preparate, dovoljno će biti i obično kokosovo ulje, koje se malo zagrije u lončiću da postane mlako i dobro utrlja u kosu, a zatim ga ostavite da stoji barem sat i pol vremena prije pranja kose šamponom. Ovaj postupak ponovite dva puta tjedno tijekom ljeta i kosa će vam biti mekša i sjajnija.

Tijekom ljeta perite kosu šamponima bez sulfata, u slučaju da vam se kosa ne masti previše. Naravno, fen zaboravite u potpunosti, a kad šetate po jakom suncu, obavezan je šešir ili marama, te frizura koja će što manje kose izložiti suncu.

Prehrana svježim voćem i povrćem dodatno će osnažiti vašu kosu, a jedino morate pripaziti da unosite dovoljno vitamina B.

18.06.2013. 18:28:00
http://metro-portal.hr/kako-sacuvati-zdravu-kosu-preko-ljeta/78805/