Metro-portal.hr

objavljeno 16.06.2015. 09:36:00
SAVJETI

Kako pripremiti motocikl ili skuter za odlazak na godišnji

Motocikl ili skuter trebate prije odlaska na godišnji odmor servisirati i na odgovarajući način pripremiti – uz tehničku ispravnost mehanike najvažnije su dobre gume

Gume su od ključne važnosti
Gume su od ključne važnosti (Automania)

Vrijeme je godišnjih odmora i mnogi se svojim motociklima i skuterima namjeravaju otisnuti put mora. Ako ste do sada i izbjegavali popraviti sitne nedostatke na svom dvokotaču, savjetujemo kako je krajnje vrijeme da to popravite prije duljeg putovanja, te izbjegnete kvarove vezane uz neispravnost, jer sigurno vam je sasvim jasno kako je kvar na otvorenoj cesti nešto što vam se najgore može desiti.

Da biste neugodnosti kvara izbjegli i sveli na najmanju moguću mjeru posvetite barem nužnu pažnju održavanju svog motocikla ili skutera. Za sigurnu vožnju osnovni preduvjet je tehnički ispravan motocikl ili skuter. Vožnja ljeti s motociklom ili skuterom znatno je teža nego što možda mislite.

Skuter ili motocikl je opterećen dodatnim teretom, što sa sobom donosi veću nestabilnost i teže upravljanje motociklom ili skuterom, a zbog veće težine na motociklu pati ovjes i gume, te će mali nedostatak na njima, koji kod svakodnevne vožnje prolazi bez posljedica, s potpuno opterećenim motociklom ili skuterom poziv je za kvar.

Više savjeta pročitajte na portalu Automania.hr

16.06.2015. 09:36:00
http://metro-portal.hr/kako-pripremiti-motocikl-ili-skuter-za-odlazak-na-godisnji/92366/