Metro-portal.hr

objavljeno 13.07.2013. 21:32:00
ISTRAŽIVANJE

Kako prepoznati sebičnog muškarca u pet sekundi

Želite brz i pouzdan način da procijenite je li neki muškarac okrenut isključivo sebi? Pogledajte mu lice!

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)

Upravo ste upoznali zgodnog tipa na zabavi ili na stranici za online upoznavanje i sada pokušavate procijeniti njegovu osobnost, kako biste odlučili želite li uopće nastaviti razgovor? Rješenje je jednostavno - pogledajte njegovo lice.

Ako je vjerovati jednoj britanskoj studiji, muškarci perfektno simetričnih crta lica (kakve žene u velikoj većini slučajeva smatraju iznimno zgodnima) imaju i do osam puta veću vjerojatnost da budu sebični od onih prosječnog izgleda, kako u životu, tako i u krevetu.

Znanstvenici to objašnjavaju biologijom, budući da takvi muškarci evolucijski nikada nisu imali problema s nalaženjem partnerica i stoga nikada nisu morali pretjerano surađivati s ostalim pripadnicima unutar nekog društva.

Vrijedi napomenuti kako se sličan fenomen primjećuje i kod žena simetričnih crta lica, ali u znatno manjoj mjeri nego kod muškaraca, što je još jedan prilog tvrdnji da se radi o stvari koja korijene vuče iz evolucije i sposobnosti razmnožavanja.

Ovo nije prva studija koja je ukazala na to da su iznimno lijepi ljudi daleko od idealnog materijala za ozbiljnu vezu, osim ako se ne radi o odnosu dvije iznimno lijepe osobe.

Sad još samo da naučimo kako odoljeti tipovima poput Brada Pitta i Georgea Clooneya...

13.07.2013. 21:32:00
http://metro-portal.hr/kako-prepoznati-sebicnog-muskarca-u-pet-sekundi/70643/