Metro-portal.hr

objavljeno 07.03.2014. 21:30:00
HE HE

Kako prepoznati nezrelog muškarca

Muškarci su, kažu stručnjaci, emocionalno nezreli čak do 43. godine, uz neke iznimke, tako da ove znakove nezrelosti teško možete promašiti ...

Prepričava li uvijek iste
Prepričava li uvijek iste "pustolovine" s dečkima? (Shutterstock)

Emocionalna zrelost muškaraca oduvijek je zanimljiva tema, jer su se psiholozi već davno složili da muškarci odrastaju 11 godina nakon žena, što daje prilično nezgodan prosjek od 43 godine kao doba kad se muškarca može nazvati zrelim i odraslim.

Zanimljivo je da se s tom teorijom ne slažu žene koje obično tvrde da muškarci nikad neće prestati biti djetinjasti i da su upravo one odrasle osobe u vezi.

Inače, četvrtina žena vjeruje da su upravo one donijele sve važne odluke u vezi, a jednak broj ih želi čuti od svog partnera kako se stvarno osjeća. Ne čudi stoga podatak da gotovo trećina žena prekida vezu jer su izgubile strpljenje s nezrelim partnerom.

Još alarmantnije je da čak 46 posto žena tvrdi da su imale vezu u kojoj su morale glumiti mamu svom partneru, no, ipak 40 posto ispitanika u istraživanju tvrdi da je nezrelost način da veza ostane zabavna, a desetak posto manje sigurno je da takvo ponašanje pomaže u povezivanju s djecom.

Uobičajeni znaci nezrelosti kod muškarca su različiti, pa se tu ubraja noćni hamburger ili pizza, igranje video igrica, puštanje vjetrova i podrigivanje bez zadrške, psovanje i utrkivanje tijekom vožnje (uz glasnu muziku).

Neki ne dozvoljavaju djeci da ih pobijede u igrama, drugi stalno prepričavaju iste zgode s prijateljima iz djetinjstva, a većina ih šuti tijekom svađa. 

Među ozbiljnije primjerke spadaju oni kojima mama i dalje pere veš i kuha obroke, bez obzira što su već debelo prebacili tridesetu, nose tenisice u svim prilikama, ne čitaju knjige jer su dosadne i nose pidžame s likovima iz crtanih filmova ili superheroja.

07.03.2014. 21:30:00
http://metro-portal.hr/kako-prepoznati-nezrelog-muskarca/83679/