Metro-portal.hr

objavljeno 18.05.2010. 19:20:00
SUVIŠNI SLOJEVI

Kako pravilno njegovati kožu vrata

Tijekom zime naša se koža vrata skrivala, ali s toplijim danima je otkrivamo – zato je važno znati pravi način kako je osvježiti

vrat koža njega
vrat koža njega (Romina N McGuinness/MWN)

Mnogo više pažnje posvećujemo svome licu, a kožu vrata zapravo ne možemo vidjeti, pa svoj vrat vrlo često zanemarujemo i tijekom zime ga držimo pod debelim slojevima odjeće i šalova.

Tijekom zime koža vrata, koja je tanka i osjetljiva, može postati suha i iritirana. S toplijim danima otkrivamo više kože na vratu, pa se o njoj potrebno i više brinuti i to pomoću pilinga.

Evo kako to činiti:

Potrebno je gledati prema gore kako bi koža vrata bila zategnuta. Nanesite sredstvo za piling na prednju i bočne strane vrata i 60 sekundi masirajte kožu kružnim pokretima.

Budući da je koža vrata nježna i osjetljiva, važno je koristiti sredstvo koje ne sadrži prirodna zrnca kao što su ljuske oraha, koštice marelice ili neke druge sjemenke jer one mogu grepsti i iziritirati vašu kožu.

Pokušajte malo jače pritiskati kožu kad je ribate i masirate. Nakon masiranja je osušite tapkanjem, također kako biste izbjegli iritaciju.

Piše: Romina McGuinness/Metro World News
18.05.2010. 19:20:00
http://metro-portal.hr/kako-pravilno-njegovati-kozu-vrata/40334/