Metro-portal.hr

objavljeno 26.08.2017. 15:45:00
SAVJETI

Kako pravilno našminkati oči?

Slaganje boja je najvažniji element uređenja, bilo da sređujete stan, radni prostor ili se samo šminkate, pa evo jednog trika

Kako se šminkaju oči?
Kako se šminkaju oči? (Arhiva)

Boja očiju i makeup moraju biti usklađeni kako ne bi izgledali... recimo loše, da ne upotrijebimo neku grublju riječ, a u tome će vam pomoći trik profesionalnih vizažista - komplementarne boje.

Stoga, vrijeme je da se prisjetimo teorije o bojama i njihovom slaganju. Slaganje boja je najvažniji element uređenja, bilo da sređujete stan, radni prostor ili se samo šminkate.

Slaganje boja polazi od Ostwaldovog kruga boja, a ono što nas ovdje zanima su komplementarne boje koje se nalaze dijametralno u krugu.

Pazite na nijanse, jer svaka nijansa boje ima svoj komplementarni par. Kad se spare, one se daju kontrast i međusobno se ističu. 

U krugu pronađite boju svojih očiju te njezin komplementarni par čini boju koja najbolje pristaje vašim očima.

Evo i pojednostavljenog prikaza najboljih kombinacija:

Plave oči - dame s plavim očima su se sigurno naslušale komplimenata na račun svojih očiju, ali ako ih želite dodatno istaknuti, tada koristite bakrene nijanse ili boje breskve.

Smeđe/crne oči - djevojke s crnim i tamnosmeđim očima su prave sretnice jer im praktički pristaju sve boje. Ipak, najljepše će izgledati sa svojim komplementarnim parovima: plavom, zelenom i ljubičastom.

Zelene oči - zeleni pogled je sam po sebi intenzivan, stoga tu ne morate previše filozofirati. Najbolje je upariti boju vaših očiju s nijansama ružičaste i grimizne boje. 

Na cjelokupan dojam, ne utječe samo boja očiju, nego morate paziti i na boju svoje kose i puti. 

26.08.2017. 15:45:00
http://metro-portal.hr/kako-pravilno-nasminkati-oci/106956/