Metro-portal.hr

objavljeno 13.05.2013. 09:22:00
SAVJETI

Kako postati uspješna osoba

Ako je vjerovati Business Insideru, proces uspjeha nije ni kompliciran ni težak, zahtijeva jedino disciplinu

Samo organizirani i dosljedni uspijevaju
Samo organizirani i dosljedni uspijevaju (Arhiva)

Poznati Business Insider donio je osam savjeta za postizanje uspjeha koji su, prema sudu njihovih stručnjaka, ključni u bilo kojem poslu.

Za početak, važno se osloboditi materijalizma u pristupu uspjehu, jer ma kako privlačne bile luksuzne kuće i automobili, oni su samo posljedice uspjeha, a ne uzrok. Znači, fokus treba biti izgradnja održivog uspjeha, preciznije, izračunajte minimalne materijalne potrebe i krenite u tom smjeru.

Znanje je sve, a što više učite, brže ćete napredovati. Napredovanje donosi nova zaduženja i kompleksnije zadatke, tako da učenje ne smije nikada stati.

Upravljajte svojim vezama, poslovnim i privatnim, na učinkovit način. Bilo koja veza zahtijeva vrijeme, a ako vi od samog početka postavite pravila igre na ispravan način, veze vam neće stajati na putu uspjeha. Ako to ne uspijete, put do uspjeha bit će znatno teži.

Vježbajte svoje reakcije i emocije, jer moraju raditi za vas, a ne protiv vas. Eksplozivniji karakteri imat će, naravno, više posla, no i oni tihi i samozatajni moraju to hitno mijenjati ako im je cilj poslovni uspjeh.

Da biste izdržali sve što vas čeka, morate biti u zavidnoj tjelesnoj formi. Bez dobre kondicije i snage nemate ni najmanje šanse završiti i napraviti sve što želite, stoga, pažljivo isplanirajte svoje fizičke aktivnosti i ni u kom slučaju ih nemojte zanemarivati.

Duhovna pitanja jednako su važna, jer se možete naći u situacijama gdje će vaše vrijednosti i stavovi biti na kušnji. Odredite granice koje nećete prelaziti, definirajte jasno sami sebi stav prema duhovnosti i preispitujte ga dovoljno često da vam ne stoji na putu uspjeha.

Etika se ne smije zanemariti, jer kako vi tretirate posao i ljude oko sebe, tako će vam se i vratiti. Svoje stavove prema određenim poslovnim aktivnostima jasno artikulirajte svima s kojima ste u poslovnom kontaktu i držite se onoga što govorite.

Za kraj, svakodnevno postavljajte prioritete i ne dozvolite da vas emocije ili ljenost odvuku s puta koji ste zacrtali. Važne stvari morate obaviti na vrijeme i u tome vas može spriječiti jedino vaša slabost. Stoga, racionalno s vremenom i ostavite ga dovoljno za odmor i zabavne aktivnosti.

Zapravo, svi se savjeti svode na jednostavnu stvar - uspjeh postižu ljudi koji žive onako kako su si sami zacrtali i proveli plan u život, a oni koji dozvoljavaju da ih rijeka života nosi od jedne do druge slučajnosti, osuđeni su na neuspjeh.

13.05.2013. 09:22:00
http://metro-portal.hr/kako-postati-uspjesna-osoba/78087/