Metro-portal.hr

objavljeno 14.09.2013. 15:25:00
UVOZ-IZVOZ KALORIJA

Kako poništiti pet omiljenih nezdravih obroka

Iako su štetni za naše zdravlje, coli, pizzi, hamburgerima i sličnim delikatesama katkad je preteško odoljeti

Na brzaka se riješite kalorija
Na brzaka se riješite kalorija (Deviantart)

Ma sve je u redu. Nitko ne može biti 100 posto dosljedan planu dijete kojeg je odabrao. Pojeli ste Big Mac? Uživali ste prženim krumpirićima? Nema brige. Evo kako poništiti njihovo nezdravo djelovanje i potrošiti kalorije koje ste s njima unijeli.

Pojeli ste 100 grama čokolade. Pa unijeli ste oko 530 kalorija. I što sad? Izađite van. U sat i pol plesanja potrošit ćete uneseni višak kalorija. Ako vam je sat i pol drmanja guzom previše, otplešite 45 minuta i to će biti kao da ste pojeli šnitu kruha namazanu majonezom.

Pojeli ste Big Mac. U prijevodu, natrpali ste u sebe 492 kalorije. Dakle? Pospremajte kuću ili stan sat vremena kako bi ste neutralizirali hamburgerske kalorije. Ili na pola sat prionite klasičnim kućanskim poslovima i bit će kao da ste pojeli jedan krumpir pečen u kori.

Popili ste limenku Cole. Vrijednost na skali kalorija povećala se za 139. Sat vremena ribanja ili usisavanja riješit će problem. No, ako vam su vam kuća ili stan premali, samo pola sata istih poslova bit će kao da set smazali jednu oveću krušku.

Pojeli ste pola pizze. Vjerovali ili ne, to su 263 kalorije. Prste u povrće. I to doslovno. Oko 50 minuta radova u vrtu potrošit će vam unesene kalorije. Možete raditi i cvijećem. Ako možete utrošiti samo 25 minuta na zraku, bit će isto kao da ste pojeli oko 28 grama lješnjaka.

Pojeli ste 100 grama prženih krumpirića. Bez panike, iako ste unijeli 294 kalorije. Igrajte se s klincima oko sat, sat i pol. Često je slučaj da nemate toliko vremena pa se družite s njima oko 45 minuta. To vam je kao da ste pojeli jednu bananu.

14.09.2013. 15:25:00
http://metro-portal.hr/kako-ponistiti-pet-omiljenih-nezdravih-obroka/32131/