Metro-portal.hr

objavljeno 12.10.2013. 20:02:00
SAVJETI

Pomladite lice nakon tridesete

Tridesete su godine u kojima se na licu počinju primjećivati prvi znakovi burne mladosti, pa evo nekoliko korisnih savjeta

Kako do lijepe kože
Kako do lijepe kože (Shutterstock)

Za početak, da biste ispravno brinuli o koži, morate biti sigurni da znate koji tip kože imate pa tako, primjerice, ako imate suhu kožu i zanemarujete korištenje hidratantne kreme, neka područja će popiti svu vlagu iz podloge ili tekućeg pudera koji nanesete.

Tako će vam koža izgledati pomalo čudno, jer će se vidjeti pjegice i crvenilo lica, pa obavezno prvo očistite lice kremastim sredstvom za čišćenje i namažite se snažnom hidratantnom kremom. 

U slučaju da imate masnu kožu, prvo je važno upotrijebiti gel za čišćenje i hidratantnu kremu bez ulja, a tek nakon toga nanositi šminku.

Vizažisti preporučuju da žene koje su prošle tridesete godine više ne koriste crveni ruž koji počinje izgledati čudno na vašem licu, nego da se okrenu svježim nijansama smeđe kao pravilnom izboru.

Korektor je, po vizažistima, kralj šminke koji će vas uspješno pomladiti u trenutku, jer ako posvijetlite kožu oko očiju dobit ćete odmoran, svjež izgled koji će sakriti podočnjake.

Naravno, ljepota počinje u tanjuru, pa konzumirajte što više svježih namirnica bogatih vitaminom C koji smanjuje pojavu bora, uz barem dvije litre vode koja će vašem tijelu osigurati dovoljno vlage, što će se na licu vidjeti odmah.

Nakon tridesete trebali biste svakodnevno koristiti noćnu kremu jer se tijekom noći povećava sposobnost apsorpcije aktivnih sastojaka kreme, kako su pokazala istraživanja. Naime, koža pojačano gubi vlagu tijekom sna i na taj ćete način nadoknaditi sve što je nestalo i njegovati kožu u najvažnijim trenucima.

Dakle, kako jedete i spavate vidi se na vašoj koži, stoga budite lukavi i na taj način spriječite prerano starenje kože. 

12.10.2013. 20:02:00
http://metro-portal.hr/kako-pomladiti-lice-nakon-tridesete/81007/