Metro-portal.hr

objavljeno 02.10.2015. 10:17:00
SAVJETI

Kako osušiti smartphone

Vjerojatno ste čuli da je najbolji način sprječavanja štete nakon slučajnog pada smartfona ili mobitela u vodu, stavljanje uređaja u posudu suhe, nekuhane riže. To je mit

Riža vam neće osušiti smartphone
Riža vam neće osušiti smartphone (preporucamo.com)

Riža je pokazala vrlo razočaravajuće rezultate učinkovitosti kao sredstvo sušenja mokrih komponenti smartfona ili mobitela.  Testiranja su pokazala da je apsorpcijski kapacitet suhe nekuhane konvencionalne bijele riže gotovo ravan nuli. Ona upija najmanje vode u 24 sata. Bolji učinak, daje instant riža, ako se može uopće govoriti o učinkovitosti.

U slučaju da vam je smartfon ili mobitel pao u vodu, najbolja stvar koju možete učiniti je prvo protresti uređaj kako bi se iscijedilo što više vode, osušite pomoću papirnatog ubrusa i odmah uklonite bateriju te sve dijelove koji se mogu.

Potom ostavite uređaj najmanje 12 sati na otvorenom da vlaga ispari prije ponovnog uključivanja. Hoće li potom smartfon ponovno radit, teško je odgovoriti na pitanje. Uglavnom sve ovisi o samoj konstrukciji uređaja i mjestima gdje se je voda zavukla.

Više pročitajte na portalu preporucamo.com

02.10.2015. 10:17:00
http://metro-portal.hr/kako-osusiti-smartphone/94222/