Metro-portal.hr

objavljeno 30.05.2013. 14:40:00
SAVJETI

Kako ostati zaljubljen do kraja života

Sretan brak pun ljubavi do kraja života nije samo bajka iz ljubavnih romana i filmova

Prava ljubav postoji
Prava ljubav postoji (Arhiva)

Sretan brak nije bajka, zaključili su znanstvenici sa Sveučilišta Illinois nakon analize 35 različitih istraživanja provedenih na više od 12 tisuća ljudi. Tvrde da su uspjeli izdvojiti pet najvažnijih stvari koje su nužne kako bi brak trajao do smrti i bio pun međusobne ljubavi i poštovanja.

Za početak, potrebno je otvoreno komunicirati o svim temama, jer kroz razgovor uvijek otkrivamo nešto novo o partneru i sebi. 

Svakom problemu potrebno je prići s pozitivne strane, pokušati ga okrenuti na šalu ili baciti neku foru kako bi se problemi rješavali kreativnije i uz to približili partnere još više.

Nije na odmet svako toliko ponoviti partneru da ga želite uz sebe do kraja života, jer stvaranjem takvih slika u svojoj i glavi partnera na neki način utirete put da se to stvarno i dogodi. Dio toga je i zajedničko planiranje udaljenih događaja kako bi jedno drugome pokazali privrženost i odlučnost da ostanete zajedno.

Ništa manje važno nije ni dijeljenje obaveza u kućanstvu na način koji će zadovoljiti oba partnera, jer i jedan i drugi morate biti sretni s dogovorom. Svaki će par imati neko svoje, jedinstveno rješenje, a najvažnije je da do njega dođu zajednički.

Za kraj, zajednički krug prijatelja je odličan način za učvršćivanje odnosa, pogotovo ako se radi o obitelji drugog partnera, ma kako grozno ovo nekima zvučalo. 

30.05.2013. 14:40:00
http://metro-portal.hr/kako-ostati-zaljubljen-do-kraja-zivota/78434/