Metro-portal.hr

objavljeno 07.07.2013. 20:02:00
SAVJETI

Kako ostati lijepa nakon četrdesete

Ma koliko se govorilo da su četrdesete nove tridesete i da život tek tada počinje, trebate se čuvati

Ljepota se može sačuvati
Ljepota se može sačuvati (Arhiva)

Ljepota se može sačuvati i prirodnim načinima, no s tim treba početi na vrijeme. Četrdesete su jedna od velikih prijelomnica u životu nakon koje nam dobar i svjež izgled jednostavno treba kako bismo se dobro osjećali.

Stoga, počnite s čuvanjem od sunca u mladim danima, jer pretjerano izlaganje suncu, a naročito solariji, potiče stvaranje bora i šteti koži. Znači, zaštitna krema mora uvijek biti pri ruci, kao i šešir i sunčane naočale.

Njega lica mora postati rutina, od jutarnjeg čišćenja i nanošenja hidratantne kreme do istog postupka navečer. Obavezno skidajte šminku prije spavanja jer ona zatvara pore i isušuje kožu, tako da će do jutra napraviti veliku štetu na licu. 

Zdrava prehrana temelj je ljepote, jer uključuje puno vode, povrća i voća koje će noktima, koži i kosi dati sve potrebne nutrijente, pogotovo ako jedete hranu iz domaćeg uzgoja bez pesticida. Pravilna prehrana očuvat će i ljepotu i zdravlje. 

Nakon četdesete trebate smanjiti korištenje šminke jer vas lako može postarati umjesto da vas pomladi, a s dobrim tenom i njegovanom kožom trebat će vam samo maskara koja će istaknuti što treba.

Za kraj, vježbanje jednostavno ne možete propuštati, opustit će vas, izbaciti stres i napuniti vas endorfinima koji će vam dati osmijeh i sreću.

07.07.2013. 20:02:00
http://metro-portal.hr/kako-ostati-lijepa-nakon-cetrdesete/79153/