Metro-portal.hr

objavljeno 16.08.2021. 11:01:00
UŽITAK

Kako odvojiti vrijeme za sebe

Uspostavljanje samokontrole je zapravo sposobnost da se oduprete izazovima, kontrolirate svoje ponašanje i donosite dobre odluke

Uživajte!
Uživajte! (Arhiva)

Danas nije teško osjetiti pritisak i to sa svih strana, pogotovo kada vam dani izgledaju tako da ste rastrgani između obitelji, posla i prijatelja. Kako bi si olakšali za početak si trebate odrediti prioritete

Ako želite biti dobra mama, žena, prijateljica i kolegica prvo trebate biti u punoj snazi što znači da si morate priuštiti odmor i opuštanje. Potpuno je uredu da ne možete uvijek svima ugoditi, a potreba da uvijek budete drugima na raspolaganju samo može stvoriti nervozu i umor.

Kako bi bili mentalno, ali i fizički zdravi savjetuje se da s vremena na vrijeme određeno vrijeme odvojite samo za sebe! Odvajanjem vremena za sebe učiti ćete uspostaviti samokontrolu, omogućiti sebi povezivanje sa samom sobom, napuniti baterije, poboljšati odnose s drugima i dati mozgu priliku za obnavljanje.

Samokontrola

Uspostavljanje samokontrole je zapravo sposobnost da se oduprete izazovima, kontrolirate svoje ponašanje i donosite dobre odluke. Samokontrolu se troši kroz dan, zato ju treba štedljivo upotrebljavati.

Samokontrola je najosjetljivija na zahtjevne i složene međuljudske odnose jer kada je osoba sama onda može uspostaviti emotivnu kontrolu nad svojim reakcijama kao i povratiti sposobnost interakcije.

Više savjeta pročitajte na blogu zenskisvijet.com

16.08.2021. 11:01:00
http://metro-portal.hr/kako-odvojiti-vrijeme-za-sebe/133669/