Metro-portal.hr

objavljeno 07.05.2010. 07:30:00
ODLIČNO I BESPLATNO

Kako odabrati glazbu prema trenutnom raspoloženju?

Posjetite stranicu koja pjesme sortira prema tome kako se osjećate, a možete ih odmah i poslušati

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)

Poznato je da glazba ima veliki utjecaj na naše raspoloženje, a različita psihička stanja zahtijevaju i različite glazbene žanrove.

Ukoliko znate da vam se nešto sluša, ali niste oduševljeni odabirom koji imate na raspolaganju niti vam se slaže zaseban popis pjesama, postoji program koji pjesme ne sortira prema žanrovima ili izvođačima već prema tome kako se osjećate.

Jedan od takvih nalazi se na besplatnoj i putem interneta dostupnoj stranici Musicovery koja će vam pomoći da odlučite treba li vam energični "Empire State of Mind," ili samo još jedan "Manic Monday".

Musicovery je zabavna i šarena stranica koja omoguću je da svoje raspoloženje vrlo jednostavno unesete u "koordinatni sustav" - na osi x unosite osjećate li se mračno ili pozitivno, dok os y označava jeste li puni energije ili potpuno mirni.

Nakon toga možete odabrati žanrove koje volite i vremenska razdoblja koja želite uključiti. Ako ste potpuno otvoreni za sve možete naravno omogućiti potragu za pjesmama bez ograničenja.

Musicovery tada kreira svojevrsno obiteljsko stablo s pjesmama koje su idealne za vaše trenutno raspoloženje. Pjesme koje vam se nikako ne sviđaju možete ponovno obrisati, a ukoliko se registrirate na stranicu možete besplatno prebacivati s jedne pjesme na drugu.

Kao mali dodatak dolazi sučelje koje traži pjesme za ples. U njega unosite podatak o tome jeste li početnik ili napredni plesač te preferirate li bržu ili sporiju glazbu.

Istražite na Musicovery.com

 

07.05.2010. 07:30:00
http://metro-portal.hr/kako-odabrati-glazbu-prema-trenutnom-raspolozenju/39457/