Metro-portal.hr

objavljeno 13.12.2010. 07:00:00
BOŽIĆNI SAVJETI

Kako ne bankrotirati za blagdane

Tijekom božićnih blagdana obično se peglaju kartice kao da nema sutra - pogledajte kako to izbjeći

Kako ne bankrotirati za blagdane
Kako ne bankrotirati za blagdane (DeviantArt)

Božićni blagdani su vrijeme za uživanje s prijateljima i obitelji, no sve to se može pretvoriti u vrlo skupo doba godine. Ljudi znaju nagomilati velike dugove upravo tijekom božićnih blagdana, a kako se i vama to ne bi dogodilo, postoje načini da srežete troškove i uštedite.

Počnite od poklona. Ne morate baš svima nešto pokloniti - budite realistični, ponekad jednostavno treba reći ne i odreći se kupovanja poklona osobama koje vam nisu bliske.
Zatim, umjesto da ih kupujete, sami napravite poklone.

>> Najljepši božićni običaji iz cijelog svijeta

Ovo funkcionira odlično ako imate veliku obitelj ili veću grupu prijatelja. Naučite napraviti stvari kao što su domaće marmelade, kuhano voće, okvire za slike, nakit i slično, zavisi što se bi se toga vašim prijateljima/obitelji/dečku/curi moglo svidjeti.

Ako imate više djece, potaknite ih da razmisle o poklonima koje bi mogli djeliti, dakle jedan poklon kojeg svi mogu koristiti. Ako već morate kupovati, kupujte na rasprodajama koje i počinju u ovo vrijeme. Božićne poklone možete kupovati i tijekom godine jer to je najbolji način za uštedjeti tijekom blagdana.

Izvor: Savjeti-hr.com

13.12.2010. 07:00:00
http://metro-portal.hr/kako-ne-bankrotirati-za-blagdane/52587/