Metro-portal.hr

objavljeno 08.03.2014. 13:16:00
BEAUTY

Kako nas vitamin C čini ljepšim

Vitamin C nije samo odličan zaštitinik od bolesti nego radi čuda i za ljepotu, tvrde stručnjaci i preporučuju što treba napraviti

Sve dobrobiti vitamina C
Sve dobrobiti vitamina C (Arhiva)

Vitamin C sjajna je zaštita protiv raznih bolesti, no zbog svoje važnosti za održavanje kolagena u organizmu čini prava čuda za ljepotu. No, kako se vitamin C ne akumulira u tijelu jer je topiv u vodi, treba ga unositi u dovoljnim količinama na dnevnoj bazi, što će pomoći i pri apsorpciji željeza.

Ako želite jaku i zdravu kosu, vitamin C će vam pomoći u tome. Napravite si pakung za kosu od kuhanog slatkog krumpira batata, pola šalice ogrozda, tri jagode i malu crvenu papriku. Sve dobro nasjeckajte, najbolje štapnim mikserom i nanesite na kosu, dobro utrljajte i ostavite do 25 minuta, pa isperite toplom vodom.

Vitamin C pomoći će vam i s problemom zanoktica koje će se prestati pojavljivati čim pojačate dnevni unos vitamina C, a mazanje noktiju limunovim sokom ojačat će kožu oko noktiju kao i vezivno tkivo, kosti i zidove krvnih žila.

Maska za lice puna vitamina C oslobodit će vas slobodnih radikala koji uništavaju stanice, pa ako izmiješate pola kivija i pola šalice papaje, nanesete na lice i isperete nakon dvadesetak minuta mlakom vodom, odmah ćete primjetiti poboljšanje izgleda kože lica.

Sve u svemu, citrusi nisu samo za jelo, imajte ih uvijek pri ruci za maske i pakunge kako bi zadržali mladolik izgled, spriječili pojavu bora i bili zdraviji i ljepši.

08.03.2014. 13:16:00
http://metro-portal.hr/kako-nas-vitamin-c-cini-ljepsim/83689/