Metro-portal.hr

objavljeno 22.09.2019. 20:01:00
ZANIMLJIVO :)

Kako nas ljubav može promijeniti

Svatko tko je osjetio ljubav makar jednom u životu želi to iskusiti ponovno, pa ne čudi da mlade godine provodimo jureći jedni za drugima u potrazi za pravom ljubavi

Vrijeme je da se opet zaljubite... :)
Vrijeme je da se opet zaljubite... :) (Arhiva)

Zaljubljenost je toliko sjajan osjećaj da svatko tko ga je osjetio makar jednom u životu želi to iskusiti ponovno, pa ne čudi da mlade godine provodimo jureći jedni za drugima u potrazi za pravom ljubavi.

Da ne bi mislili da je to samo na tjelesnoj razini, evo što nam sve ljubav donosi u život:

Bolje razumijemo sami sebe - biti savršen nije cilj u vezi i ljubavi. Sve što trebate učiniti je biti iskreni i transparentani, čak i ako imate mnogo strahova. Nije pametno pretvarati se da ste netko tko niste, a ljubav vam može pomoći da saznate više o sebi, svojim potrebama, slabostima i snagama. Vaš će odnos napredovati tek kad saznate što uistinu želite i kako to postići.

Jača strpljenje - ako nikad niste razumjeli zašto trebat biti strpljivi prema drugima, ljubav će vas naučiti ovu lekciju. Strpljenje je temelj na kojem se grade povjerljivi odnosi. Doći će dan kada će vaš partner pokazati stvari koje niste znali o njemu i s tim ćete se morati nositi da izbjegnete razočaranje i frustraciju.

Ljubav je najbolja motivacija - sjećate se onoga vremena kada ste prvi put osjetili leptiriće u trbuhu i sramežljivo divljenje u srcu? Vjerujemo da ste se u tom trenutku pokušali ponašati malo drugačije i dali ste sve od sebe da ostavite dojam na osobu prema kojoj imate osjećaje.

Uči nas ljubaznosti - točno je da kad nam riječ "ljubav" mislimo na našeg voljenog. Ali kad se magija tih osjećaja malo otopi, počinjemo uviđati sve njihove slabosti. I u ovom je trenutku važno shvatiti da trebamo biti ljubazni prema njoj/njemu u svakoj situaciji. 

Uči nas suosjećanju - potrebna nam je empatija u našim odnosima jer nam pomaže razumjeti osjećaje naših partnera. I kad u određenom trenutku razumijemo partnerove emocije, znamo što reći i kako ih utješiti. Ovo je nevjerojatno iskustvo zbog kojeg su naše veze i odnosi jači. Neki ljudi primjećuju da počinju biti više suosjećajni ne samo prema onima koji su im bliski, već i prema nepoznatim ljudima. Počinju vjerovati da osuđivanje više nije za njih. 

22.09.2019. 20:01:00
http://metro-portal.hr/kako-nas-ljubav-moze-promijeniti/120841/