Metro-portal.hr

objavljeno 18.11.2020. 09:01:00
SAVJETI

Kako napraviti prirodnu masku za kosu

Kod odabira maske za kosu, najbolju pomoć će vam pružiti koža lica. Primjerice ako imate masnu kožu lica, vrlo vjerojatno imate i masno vlasište

Treba je nahraniti...
Treba je nahraniti... (Arhiva)

Kosi je potrebno ponekad pružiti dubinsku njegu sa maskom za kosu. Baš poput njege kože koja traži hranjivu njegu, kosa isto traži regeneraciju.

Dobra maska za kosu sadrži hranjive sastojke od kojih će vlasište upiti korisne sastojke. 

Da bi dobili masku uz pomoć koje će vaša kosa biti zdrava, pomješajte žličicu ricinusovog ulja i jedan žumanjak. U tu smjesu dodajte žličicu meda i dobro promiješajte. Masku ostavite na kosi 20-40 minuta.

A ako želite da vam kosa bolje upije hranjive sastojke zamotajte ju u ručnik ili na nju stavite plastičnu kapu, na taj način će vam pod utjecajem topline hranjivi sastojci bolje prodrijeti u kosu.Masku za kosu primjenjujte minimalno jednom u tri tjedna, a za bolje rezultate radite to češće.

Kod odabira maske za kosu, najbolju pomoć će vam pružiti koža lica. Primjerice ako imate masnu kožu lica, vrlo vjerojatno imate i masno vlasište.

Kod ove maske koju vam donosim u novom videu, je dobro što je univerzalna i jako je dobra za sve tipove kose. Ova prirodna maska za kosu se temelji na prirodnim sastojcima koji imaju blagotvorno djelovanje na sve tipove kose.

Cijeli tekst počitajte na portalu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
18.11.2020. 09:01:00
http://metro-portal.hr/kako-napraviti-prirodnu-masku-za-kosu/128712/