Metro-portal.hr

objavljeno 07.03.2021. 09:01:00
MLJAC

Kako napraviti najbolje zobene pahuljice?

Kada govorimo o zdravom, zasitnom i kvalitetnom obroku, zobene pahuljice su uvijek među prvim izborima mnogima

Evo savršenog recepta
Evo savršenog recepta (Arhiva)

Jutro je dio dana kad bi trebali pojesti neki dobar doručak da nam dan bude zdrav i dobar, a jedana od najčešćih su - zobene pahuljice.

Kao što znamo, jako ih je jednosvno napraviti: samo ostavimo pahuljice u mlijeku ili jogurtu i za to vrijeme peremo zube, oblačimo se i spremamo.

Vrlo često ih spojimo s raznim voćem, orašastim plodovima, medom, sjemenkama, mogu vam dosaditi. Isprobajte ovaj jednostavni način pripreme i dobit ćete neki sasvim novi okus, piše Real Simple.

Rješenje je jednostavno - tostiranje!. To će zobi dodati složenost i bogat okus poput karamele, bez potrebe za ubacivanjem dodatnih sastojaka.

Jednostavno zagrijte tavu na srednje jakoj vatri, ubacite zob i tostirajte je nekoliko minuta. Često miješajte kako ne bi izgorjela i pazite na boju, a kad izgleda pomalo smeđe i odaje aromatičan miris, spremna je.

Ova metoda djeluje putem reakcije Maillard ili interakcije između aminokiselina i šećera u hrani. Maillardova reakcija ne uključuje samo promjenu boje već daje zapanjujuće pečene arome i okuse jelima koja ih čine tako primamljivima.

Stoga, isprobajte već sada!

07.03.2021. 09:01:00
http://metro-portal.hr/kako-napraviti-najbolje-zobene-pahuljice/130769/