Metro-portal.hr

objavljeno 05.09.2013. 15:08:00
SAVJETI

Kako najbrže do ravnog trbuha

Ponekad imamo samo jedan ili dva dana do važnog događaja gdje trebamo izgledati besprijekorno, pa vremena za dijetu nema ...

Do ravnog trbuha za jedan dan?
Do ravnog trbuha za jedan dan? (Shutterstock)

Većina se ljudi našla u situaciji da dan ili dva prije nekog važnog događaja shvati da ne može obući omiljenu haljinu ili košulju jer, eto, ima nešto veći opseg trbuha nego što su računali. Kako u tom kratkom periodu dijeta ne može puno pomoći, pročitajte par savjeta kako smanjiti trbuh bez dijete.

Naime, vjerojatno ćete se moći ugurati u odabranu odjeću ako se riješite nadutosti, koja je posljedice pogrešne prehrane. Stoga, navalite za početak na šparoge, jer njeno bogatstvo magnezija i kalcija pomaže u probavi, a kako je prirodni diuretik, riješit će vas viška tekućine i tih kritičnih nekoliko centimetara. 

Bijeli luk, vrlo sitno narezan, trebali bi koristiti umjesto soli koja pomaže pri zadržavanju vode, a češnjak će pomoći jetri u filtraciji toksina što će u konačnici dati organizmu mogućnost dobre prerade masti.

Dehidracija također potiče nadutost, koliko god to čudno zvučalo, jer se zrak gomila u debelom crijevu i blokira cijelu probavu. Popijte vodu s krastavcem, prirodnim diuretikom i riješit ćete se nadutosti, kao i s popularnom Sassy vodom.

Obroke prije ulaženja u preusku odjeću prilagodite novonastaloj situaciji, pa jedite ili masnu ribu (tuna, losos) koja će vas zasititi, a omega-3 kiseline pobrinut će se da hrana brzo napusti želudac.

Druga namirnica koju preporučujemo je neslani sir, najbolje domaći sir s tržnice na tostu od integralnog kruha. Ovakav vas ručak neće naduti, lako se probavlja, dok će vlakna iz integralnog brašna normalizirati probavu.

05.09.2013. 15:08:00
http://metro-portal.hr/kako-najbrze-do-ravnog-trbuha/80279/