Metro-portal.hr

objavljeno 27.01.2013. 10:16:00
LOL

Kako moderno odgajati sina

Kako se mijenjaju vremena, trebaju se mijenjati i metode odgoja, pa evo savjeta za moderan odgoj muškog djeteta

Kako mame trebaju odgajati sinove
Kako mame trebaju odgajati sinove (Arhiva)

Odgoj dječaka uvijek se razlikovao od odgoja djevojčica, barem u tradicionalnim sredinama, a portal Scary mommy tvrdi da je došlo vrijeme za odbacivanje tradicije i uvođenje modernijih metoda odgoja.

Evo nekoliko glavnih savjeta, pa vi sami odlučite koje od njih možete početi primjenjivati u odgoju svog sina.

Za početak, trebate malom muškarcu utuviti u glavu da treba biti vjeran, monogaman i da su romantične veze važne. Stoga, naučite ga da brak znači zajednicu i rad, a ne neravnopravan odnos između partnera zasnovan na spolu.

Zaboravite na onu staru "dečki ne plaču". Neka plače ako je stvarno povrijeđen. Jednako tako, ne ograničavajte kreativnost djeteta - kupite mu kutiju lego kockica i bacite upute, neka napravi ono što on želi.

Naučite sina kućanskim poslovima poput pranja suđa i odjeće, brisanja prašine i usisavanja. Osim što će mu dobro doći ako će živjeti sam, još će više koristi imati kad počne dijeliti kućanstvo s nekom djevojkom, ništa nije toliko seksi kao muškarac koji radi kućanske poslove.

Jedna od vrlo važnih stvari, ma koliko malena bila, je korištenje maramica. Dečki koji stalno kopaju nos nisu privlačni nikome, pa krenite s podukom od malih nogu. Uz to, naučite ga i ohrabrujte da zbija šale, jer će tako postati popularan.

Za kraj, grozno na prvi pogled ali učinkoviti i dobro - ako želi obući neku haljinicu, neka je obuče, ako pritom želi vitlati mačem, neka vitla, sve to može u isto vrijeme, a to je faza koja jednostavno mora proći i kad to uspješno apsolvirate, možete biti sigurni da neće imati krizu identiteta kasnije u životu.

Naravno, sve ovo neće značiti ništa ako se vaš partner i otac djeteta ne ponaša isto, pa za početak obradite njega ...

27.01.2013. 10:16:00
http://metro-portal.hr/kako-moderno-odgajati-sina/76181/