Metro-portal.hr

objavljeno 26.12.2013. 09:45:00
HE HE

Kako lako započeti dan

Ako spadate u one koji se dižu kao prebijeni ili se jednostavno ne mogu izvući iz toplog kreveta, evo nekoliko savjeta koji će vam svaki dan učiniti dobrim

Kako dobro započeti dan
Kako dobro započeti dan (Shutterstock)

Jutro vam je najnaporniji dio dana i ne možete se ustati iz kreveta taman da vam netko maše sa sto eura pred nosom? Ovo su pravi savjeti za vas, a i za sve one koji jutrima bauljaju kućom sudarajući se sa štokovima.

Za početak, ustanite se čim zazvoni budilica ili se probudite sami i vidite da je vrijeme za ustajanje. Nema razloga za razvlačenje po krevetu ili, još gore, onih famoznih "još pet minuta", ako ste budni, dignite se.

Duboko udahnite, iskoristite to vrijeme neposredno nakon ustajanje iz kreveta za sebe i napunite pluća kisikom, prepustite se i osjetite kako vas ispunjava energija koja će vam sigurno trebati tokom dana.

Popijte veliku čašu vode, po mogućnosti mlake, ili dvije obične, jer ste tijekom sna dehidrirali i to će vas probuditi puno bolje od jutarnje kave.

Nakon toga se obavezno razgibajte, jer nema bolje stvari za razbuđivanje i prilagođavanje tijela dnevnom ritmu. Lagano se istežite, napravite nekoliko vježbi, a posebno će dobro kroz dan prolaziti oni koji redovito vježbaju nakon ustajanja.

Ako ste sve napravili kako treba do sada, ostalo vam je vremena i za doručak. Neka bude pravi, za stolom, pun proteina i vlakana koji će vas održati sitim tijekom jutra i polako otpuštati potrebnu energiju za ludi dan pred vama.

Sad je vrijeme za tu famoznu prvu jutarnju kavu. Nije toliko važno hoćete li je popiti kod kuće ili na poslu, ali neka ta prva bude i najbolja. Nemojte štedjeti, potrošite kunu ili dvije više, tako da vam ta kava predstavlja stvaran užitak.

Tijekom vježbanja i doručka možete polako početi razmišljati što vas sve očekuje u danu i što morate napraviti, a ciljeve za taj dan najbolje bi bilo zapisati večer prije, kako bi ujutro pregledali listu i napravili eventualne promjene.

Nije nužno imati jutarnju mantru ili onu staru "svakoga dana u svakom pogledu ...", no dobro je imati neki moto koji će vas oraspoložiti i napuniti vas samopouzdanjem, pa se makar prisjetite nečega što ste nedavno napravili odlično i osjetite to zadovoljstvo koje ste tada osjetili.

Nakon ovakvog početka dana, nema te prepreke koju nećete biti u stanju savladati, stoga, prilagodite svoj dnevni raspored i uvedite jutarnju rutinu koja će vas razbuditi, napuniti energijom i samopouzdanjem.

26.12.2013. 09:45:00
http://metro-portal.hr/kako-lako-zapoceti-dan/82364/