Metro-portal.hr

objavljeno 20.02.2014. 11:22:00
PODIJELITE :)

Kako kanabis liječi rak - znanstveni dokazi

Ulje marihuane već se godinama provlači medijima kao lijek za karcinom, a znanstvena istraživanja morala su priznati da je to istina

Istraživanja se provode širom svijeta
Istraživanja se provode širom svijeta (Screenshot YouTube)

Ulje marihuane postalo je zanimlijvo istraživačima mogućih lijekova za najteže bolesti još pred nekoliko desetljeća, no haranga medija potaknutih novcem farmaceutskih tvrtki stalno ga je bacala u zapećak, sve do eksplozije interneta.

Nakon što je Rick Simpson svojim upornim zalaganjem proširio dobru vijest na sve strane, sve je više istraživača koji se otvoreno bave proučavanjem utjecaja ulja marihuane na stanice raka i rezultati su uvijek pozitivni.

Sjajni se rezultati postižu u liječenju leukemije, kako možete pročitati OVDJE, a postoji još cijeli niz dokumentiranih slučajeva izlječenja možete pronaći na ovom LINKU

O ulju marihuane zna se dosta i u Hrvatskoj, a posebno dobre informacije i iskustva u liječenju možete pročitati na forumu Ljekovitost kanabisa i kanabisovog ulja.

Ljekovito djelovanje ulja marihuane može se zahvaliti upravo kanabinoidima - kanabinolu i ostalim aktivnim komponentama koje sadrži kanabis, jer oni aktiviraju receptore kanabinoida u tijelu, koje počinje proizvoditi endokanabinoide koji su uključeni u mnoge procese snaženja imunološkog sustava.

Kanabinoidi dokazano smanjuju broj stanica raka, a upravo je ulje marihuane način na koji ćete unijeti najviše kanabinoida u tijelo i omogućiti mu da se bori protiv bolesti. 

U donjem videu možete poslušati znanstveno objašnjenje kako THC potpuno ubija stanice raka iz usta dr. Christine Sanchez, molekularne biologinje sa Sveučilišta CompuItense u Madridu. 

A evo i famoznog Ricka Simpsona:

20.02.2014. 11:22:00
http://metro-portal.hr/kako-kanabis-lijeci-rak-znanstveni-dokazi/83376/