Metro-portal.hr

objavljeno 02.12.2013. 08:02:00
ZA ILI PROTIV

Kako je Hrvatska glasala na referendumu

Nedjelja uzavrelih strasti je iza nas, a po svemu sudeći čeka nas još jedan referendum, onaj o ćirilici

Eto, ovako su glasali oni koji su izašli na referendum
Eto, ovako su glasali oni koji su izašli na referendum (Arhiva)

Referendum je gotov, glasovi su prebrojani, ukupno je 946.403 glasa ZA, a 481.517 PROTIV. Jutro nakon referenduma je pomalo oblačno, svi idu na posao i što se promijenilo? Ništa, zapravo, jer još od Račana u Obiteljskom zakonu stoji da je brak zajednica muškarca i žene.

Čakovec, Varaždin, Pula i Rijeka jedini su od velikih gradova osvjetlali obraz Hrvatske uvjerljivim pobjedama glasača PROTIV, dok je u Zagrebu ipak prevladala opcija ZA, a da o Splitu, Osijeku, Vukovaru ... ne govorimo.

Državni proračun je tanji za 50 milijuna kuna, desnica trijumfalno slavi kao da su osvojili apsolutnu većinu u Saboru, jedino je Željka Markić vjerojatno malo tužna jer sinoć nije mogla davati izjave za vodeće hrvatske medije koji su je bojkotirali nakon njenog hirovitog soljenja pameti.

Forumi su se tijekom noći zažarili i zapalili od govora mržnje, vrijeđanja i gnjusnih usporedbi. Ako je to Hrvatska koju želi Željka Markić i njeni gospodari, ako je to Hrvatska koju želi desnica i Kaptol, onda tim ljudima ozbiljno treba hitna psihijatrijska pomoć.

Nezaposlenih je, naime, nešto manje od onih koji su glasali protiv, država je dužna ne kao Grčka nego i više, ljudi koji kopaju po kantama je sve više, a u kantama je sve manje jer oni koji ne kopaju jako paze što će baciti.

Sve u svemu, cijela sramota oko referenduma ide na dušu i nejaka pleća Zorana Milanovića koji nije imao hrabrosti spriječiti referendum, njegovih poltrona koji u Saboru nisu imali muda tražiti od Ustavnog suda argumentiranu ocjenu ustavnosti, nego su se svi pravili jako pametni i iznad situacije.

E, sad im je Željka Markić spustila vruć krumpir u ruke, a ne treba sumnjati da će se potruditi spustiti ih još više u mjesecima koji dolaze. Sve nam se čini da, iako meteorolozi najavljuju hladnu zimu, zapravo možemo očekivati jednu vrlo, vrlo vrelu ...

02.12.2013. 08:02:00
http://metro-portal.hr/kako-je-hrvatska-glasala-na-referendumu/81917/