Metro-portal.hr

objavljeno 16.04.2012. 14:56:20
EKSTREMNE METODE ZA EKSTREMNE PRILIKE

Kako izgubiti trbuščić u samo tjedan dana

Masne naslage oko struka mogu nestati smanjivanjem ukupnog postotka masnoće u tijelu i to za samo 7 dana i bez previše odricanja

Fotografija vijesti

Bliži se svečana večera ili svadba koja zahtijeva prikladni "dres-kod", u većini slučajeva je riječ o uskim haljinama ili odijelima koje savršeno naglašavaju konturu tijela, no zbog previše životnih obaveza vaša fizička forma nije baš reprezentativna. Što sada?

Iako je riječ o karikiranju ovaj scenarij ste sigurno doživjeli barem jednom u životu - da paničarite jer vam omiljena haljina ne stoji zbog neželjenog viška oko struka. No, ne morate očajavati jer masne naslage oko struka mogu nestati smanjivanjem ukupnog postotka masnoće u tijelu i to bez previše odricanja i za samo 7 dana.

Neće biti lako, morat ćete se dobro oznojiti jer ipak ekstremne situacije zahtijevaju ekstremna rješenja, ali praćenje ovih koraka garantira uspjeh:

Korak #1 - Ako želite trošiti masnoće i istovremeno raditi na definiranju mišića morate biti spremni na izvođenje kružnih vježbi minimalno tri dana u tjednu. Kako to postići? Izvođenjem vježbi koje aktiviraju cijelo tijelo, poput sklekova, iskoraka i zgibova. U svakom krugu vježbe treba ponoviti 15 puta, a pauzu između setova treba iskoristiti za jednominutno preskakanje vijače. Dovoljan je jedan krug, no ako imate kondicije onda „od viška glava ne boli". Po danu vježbanja trebali bi sagorjeti od 500 do 600 kalorija.

Korak #2 - Trebate raditi na trbušnim mišićima barem tri puta tjedno, a najbolje vježbe za to su trbušnjaci i podizanje nogu. Tri seta od 20 ponavljanja bit će dovoljna. Također, zauzmite pozu kao da ćete raditi sklekove, ali neka vam oslonac budu podlaktice - u tom položaju budite od 30 do 60 sekundi.

Korak #3 - Hrana koju ćete konzumirati u ovom periodu vitalna je za uspjeh. Prirodna, zdrava hrana poput voća i povrća, cjelovita vlakna iz namirnica od integralnog brašna, piletina, govedina, ribe i mliječni proizvodi sa malo masnoća trebala bi dominirati vašom prehranom. Trebali bi ste se suzdržavati od prerađene hrane jer je ona puna šećera.

Korak #4 - Kako bi zadržavanje tekućina sveli na minimum morate smanjiti unos soli. Ako vam je hrana bljutava, okus joj popravite prirodnim začinima.

Korak #5 - Stres i tjeskoba mogu pojačati lučenje hormona kortizola koji pojačava debljanje, pogotovo u području oko struka. Krucijalno je da u ovom kratkom periodu ostanete mirni i staloženi. Kada osjetite gomilanje negativnih emocija počastite se opuštajućom masažom ili tretmanom u nekom wellness centru.          

16.04.2012. 14:56:20
http://metro-portal.hr/kako-izgubit-trbuscic-u-samo-tjedan-dana/70107/