Metro-portal.hr

objavljeno 12.10.2018. 15:01:00
SAVJETI

Kako izgledati sjajno u pedesetima

Male borice, pigmentacija i smanjen tonus prve su stvari koje primijetimo na našim licima, a protiv kojih ne možemo ništa... osim spriječiti da se pojave :)

Nemojte da vam se godine vide na licu
Nemojte da vam se godine vide na licu (Arhiva)

Koža je najveći organ kojeg često uzimamo zdravo za gotovo, no čim stignemo u srednje godine sva nebriga stiže na naplatu...

Male borice, pigmentacija i smanjen tonus prve su stvari koje primijetimo na našim licima, a protiv kojih ne možemo ništa. Međutim, postoje trikovi i pravila uz koja će vrijeme puno sporije teći za vaš odraz u ogledalu. 

Fokusirajte se na usne i oči - kreme za područje oko očiju su posebno korisne za stariju kožu. Predstavljaju dodatni trošaka uz dnevnu kremu, ali su ekstraučinkovite jer sadrže aktivne sastojke koji promoviraju cirkulaciju i smanjuju podočnjake i natečenost. Krema za područje oko očiju može biti iznimno korisna i za usne odnosno možete ju nanijeti na borice oko usana gdje je koža tanka i suha. 

Koristite uljne formule - proizvodi na bazi ulja kao da su stvoreni za kože nakon pedesete. Izrazito su učinkoviti u omekšavanju kože i nakrcani s antioksidansima. Ulja čak možete i dodati u svoju regularnu kremu, ako preferirate lakše proizvode ili u tonik. Umasirajte nekoliko kapi na područje oko usana i očiju. Proizvodi na bazi ulja manje su agresivni prema suhoj koži od pjenušavih preparata. 

Ne zanemarujte njegu lica - neke žene misle da njega kože jednostavno nema smisla jednom kada koža počne pokazivati znakove starenja. Istina je da kreme i serumi ne mogu učiniti čuda prek noći, ali ipak opskrbljuju lice vitaminima i sastojcima zbog kojih se lakše nosi s godinama.Botoks, s druge strane, to ne radi već samo prikriva i to privremeno. 

Pripazite na sastojke - kako bi krema ili neki serum bili učinkoviti bitno je odabrati proizvode s pravim sastojcima. Vitamin C se tako uspješno bori protiv pada kolagena, a prepun je antioksidanata koji će držati kožu svježima. Vitamin A pomoći će u uklanjanju pigmentacija, a pospješit će proizvodnju kolagena koji je ključan za tonus kože. 

12.10.2018. 15:01:00
http://metro-portal.hr/kako-izgledati-sjajno-u-pedesetima/114782/