Metro-portal.hr

objavljeno 21.09.2013. 10:15:00
SAVJETI

Kako izgledati mlađe nego što jeste

Ne, ovdje nećemo pisati o skupim kremicama ili egzotičnim biljkama, nevjerojatnim tretmanima i čudotvornim maskama, nego o hrani

Mladolik izgled možete dugo sačuvati
Mladolik izgled možete dugo sačuvati (Arhiva)

Ostati mlad san je koji ljudi sanjaju odavno, vjerojatno od prvih pogleda u odraz u vodi koji se s godinama mijenjao na gore. Ne čudi stoga što se razvila cijela industrija ljepote koja okreće milijarde dolara na sujeti i želji da se izgleda mlađe. 

Kao i u svim sličnim stvarima, rješenje nudi priroda, biljkama koje nam mogu pomoći zadržati mladenački izgled dosta godina nakon što je stvarna mladost prošla. 

Ako jedete više sjemenki i kupusa, opskrbit ćete svoje tijelo kalcijem u dovoljnim količinama da se može reći kako se radi o dostojnoj zamjeni za mliječne proizvode. Kako biste očuvali čvrstoću kostiju, uvedite sjemenke sezama u prehranu, jer mogu biti i zamjena za sol.

Antioksidansi su spojevi koji sprječavaju propadanje stanica i, posljedično, osiguravaju mladenački izgled, stoga vam kao piće preporučujemo zeleni čaj koji je pun katehin-polifenola, izuzetno snažnog i učinkovitog antioksidansa. 

Cirkulacija je vrlo važna za zdravlje, a shitake, mataike i enoki gljive koje potječu iz Azije poboljšavaju cirkulaciju i daju vam lijepu kožu. 

Curry je sjajan začin, prvenstveno zbog kurkume koja mu daje karakterističnu žutu boju i sadrži velik broj protuupalnih spojeva koji će vaše zglobove riješiti upala i smanjiti rizik od senilnosti. 

Chilli papričice pune su vitamina C i karotenoida koji pomažu u očuvanju strukture stanica kože, a kapsaicin potiče razgradnju masnoća, tako da je umjesto običnog papra bolji izbor kajenski papar.

Zdravlje vaših stanica sjajno će sačuvaiti i tamna čokolada koja ima velik udjel antioksidansa, pa ako dnevno pojedete par kockica čokolade koja ima bare 70 posto kakaoa, koža će vam biti elastična. 

21.09.2013. 10:15:00
http://metro-portal.hr/kako-izgledati-mladje-nego-sto-jeste/80596/