Metro-portal.hr

objavljeno 16.07.2018. 18:01:00
EH, DA...

Kako izbaciti komarce iz svog vrta

Komarci su prijenosnici bolesti pa je, osim neugode koju nam stvaraju i to jedan od razloga zašto i kako se treba riješiti komaraca u vrtu

Komarce se može lako otjerati
Komarce se može lako otjerati (Arhiva)

Komarci vam ne daju mira, ali o tome trebate misliti na vrijeme i pobrinuti se da se okružite onim što komarci ne vole. Umjesto da se pitate kako se riješiti komaraca u vrtu, evo nekoliko savjeta kako na vrijeme zaustaviti komarce u vrtu.

Komarci su prijenosnici bolesti pa je, osim neugode koju nam stvaraju i to jedan od razloga zašto i kako se treba riješiti komaraca u vrtu.

Prvo i osnovno je da se riješite ostataka stajaće vode u vrtu i oko kuće. Komarci takva mjesta najviše vole i koriste ih za razmnožavanje.

Uklonite i sve predmete u kojima bi se mogla nakupiti zaostala voda od zalijevanja ili kišnica te očistite začepljene oluke. Nabavite mamce i magnete za komarce u specijaliziranim prodavaonicama i postavite ih u vrtu.

Najučinkovitija metoda kako se riješiti komaraca u vrtu je da posadite biljke koje tjeraju komarce.

Posijte mentu, bosiljak, limunsku travu ili postavite posudice s očišćenim bijelim lukom.

Ovi mirisi će zasigurno držati komarce podalje od vas, a uz miris  mente će i vaše večeri biti još ugodnije i ljepše.

Dovoljno je protrljati listiće mente ili bosiljka između prstiju ili pak njima protrljati po koži.

U svakom slučaju izbjegavajte sintetičke repelente koji sadrže opasne tvari i radije ga napravite sami tako što ćete promiješati nekoliko kapi esencijalnog ulja mente sa jušnom žlicom suncokretova ulja i time se možete mazati.

Možete koristiti i eterična ulja kadifica, timijana, bijelog luka, mente, peperminta, ružmarina, geranijuma, cedrovine, eukaliptusa. 

Nadamo se da će vam ovi savjeti pomoći da više ne razmišljate o tome kako se riješiti komaraca u vrtu i uživati u ljetu.

16.07.2018. 18:01:00
http://metro-portal.hr/kako-izbaciti-komarce-iz-svog-vrta/113260/