Metro-portal.hr

objavljeno 20.05.2010. 10:00:00
PRAKTIČNO

Kako iskoristiti gumene trake u kućanstvu?

Svi ih imamo u ladici ali ih ne koristimo koliko bismo mogli iako su praktičnije nego što se na prvi pogled čini

Gumene trake
Gumene trake (Shutterstock)

Slijedi nekoliko praktičnih savjeta za uporabu šarenih i jeftinih gumica:

Limenke i konzerve lakše ćete otvoriti ako oko njih omotate nekoliko gumenih traka na mjestu na kojem limenku pridržavate rukom.

Ako niste do kraja potrošili boju, s vanjske strane posude u kojoj se boja nalazi omotajte gumenu traku na visini koja označava koliko vam je boje ostalo. Tako ćete sljedeći puta točno znati s koliko boje raspolažete bez da ponovno otvarate posude.

Gumene mogu se koristiti kao gumice za odstranjivanje pogrešaka učinjenih običnom olovkom.

Koristite gumene trake kao oznake u knjigama - oko polovice knjige na dijelu na kojem ste stali omotajte traku, a za vrijeme čitanja traku prebacite na same korice pa je tako nikada nećete izgubili ili zametnuti.

Gubite kontrolu nad žicama i kablovima u kući? Omotajte ih gumenom trakom kako bi izgledali urednije i kako bi spriječili ponovno zapetljavanje.

Metla će vam trajati duže ako je omotate velikom gumenom trakom jer se neće tako lako raširiti i postati neupotrebljiva.

Gumene trake omotajte oko šampona i ostalih bočica koje koristite prilikom tuširanja kako vam ne bi iskliznule iz ruke.

Voće koje narežete na kriške možete ponovno pričvrstiti gumicom u svoj prvobitni položaj (npr. jabuku). Na taj način možete narezanu jabuku ponijeti na izlet ili u ured bez da potamni i izgubi okus.

20.05.2010. 10:00:00
http://metro-portal.hr/kako-iskoristiti-gumene-trake-u-kucanstvu/40451/