Metro-portal.hr

objavljeno 04.01.2016. 14:26:00
SAVJETI

Kako imati više novaca u novoj godini?

Svatko od nas bogatstvo definire na poptuno drugačiji način, ali kada je riječ o financijskom blagostanju - mentalni sklop pojedinca je ključna stvar

Na žalost, postali smo robovi novca
Na žalost, postali smo robovi novca (Arhiva)

Bogatstvo je gotovo svima negdje na listi stvari koje bi najviše željeli u životu, jer sadašnji način života jednostavno zahtijeva priličnu količinu novaca za ispunjenje ciljeva, snova i želja. No, nije se baš jednostavno obogatiti, ali uz ove savjete definitivno ćete imati više novaca nego prije, čak i ako ćete zarađivati kao do sada.

Izbjegavajte bankomate koji ne pripadaju vašoj banci - malo po malo pa se skupi fina cifra provizija koje plaćate ...

Svaki dan kava, gablec i grickalice - samo pokušajte zbrojiti koliko vam novaca mjesečno ode na takve stvari na poslu ... a još ako pušite, na kraju mjeseca će vam se zavrtiti u glavi od količine potrošenog novca. A da ponesete gablec od kuće i prestanete pušiti?

Pratite koliko novca trošite - neka vam to bude eksperiment za ovaj mjesec ili 30 dana od danas - svakoga dana zapišite svaku kunu koju ste potrošili i na što, uzimajte sve račune u trgovinama, na kioscima ... i na kraju mjeseca napravite analizu.

U trgovinu idite s popisom - pogledajte što vam nedostaje, razmislite što vam još treba za hranu u sljedećih nekoliko dana, napravite popis i pokušajte izaći iz supermarketa samo sa stvarima s popisa, akcije i "akcije" preskočite

Već ove tri stvari napravit će prava čuda za vaš kućni budžet, a putem će vam sigurno pasti na pamet neke stvari gdje možete dodatno prestati razbacivati novac.

04.01.2016. 14:26:00
http://metro-portal.hr/kako-imati-vise-novaca-u-novoj-godini/95846/