Metro-portal.hr

objavljeno 02.03.2013. 18:09:12
MALI TRIKOVI

Kako do sočnih i punih usana

Pune, sočne ženske usne uvijek su u prvom planu i vrlo su privlačne suprotnom spolu

Sočne usne su vrlo privlačne
Sočne usne su vrlo privlačne (Dreamstime)

Usne, onako pune i sočne, uvijek će biti dobitna kombinacija koja privlači pažnju suprotnog spola. Ali, priroda tu nije uvijek na našoj strani, jer gubitak kolagena počinje već u dvadesetima i ubrzava se u tridesetima, pa usne postaju skupljene ili tanje. 

Uz to, ne pomaže ni pušenje i izlaganje suncu. Kao i za sve takve probleme, i za ovaj ima lijeka, a od pomoći mogu biti i dermatolozi i vižažisti.

Vizažisti kažu da je najjednostavniji recept jak i debeo sloj sjajila za usne s kolagenom. Ovakva sjajila u sebi sadrže cimet ili metvicu koji stimuliraju krvne žile i čine usne napućenima. 

Ako osjetite lagano peckanje na usnama nakon nanošenja sjajila, na pravom ste putu prema punim usnama jer to znači da sjajilo radi svoj posao. Završni trik: prije nanošenja sjajila obrubite usne olovkom za nijansiranje tamnije boje od sjajila i utapkajte malo pudera u prahu. 

Dermatolozi vam pomažu na duži rok, preporučujući korištenje proizvoda koji sadrže peptide i dodatno vlaže kožu. Naime, kako usne nemaju lojne žlijezde izrazito su sklone sušenju, a upravo će to dodatno naglasiti tanke usne. 

Balzam za usne s vitaminom E ili shea maslac spriječit će isušivanje usana, a pritom obratite pažnju na zaštitni faktor koji treba biti 15 ili veći da se maksimalno smanji šteta od sunca. Uz to, ruž za usne s peptidima dat će upravo onaj završni sjaj koji tražite.

02.03.2013. 18:09:12
http://metro-portal.hr/kako-do-socnih-i-punih-usana/76778/