Metro-portal.hr

objavljeno 10.12.2012. 21:40:00
ČUDO? NE, PAMET :)

Kako do bolje linije bez dijete

Dijete su nekad jednostavno nemoguće za provesti, pogotovo ako ste izloženi jakom stresu ili je ludilo kraja godine pred vama ...

Pomozite sami sebi s par jednostavnih trikova
Pomozite sami sebi s par jednostavnih trikova (Shutterstock)

Kako do bolje linije bez dijete, pitaju se gotovo sve zaposlene žene, a bome i dobar dio muškaraca. Vremena je sve manje, ne možete se posvetiti prehrani na način koji biste trebali, a svejedno biste željeli skinuti pokoju kilu ..

Nije nemoguće, ako slijedite ove savjete koje smo pripremili za vas. Radi se o jednostavnim trikovima koji će vam pomoći da u ove dane prejedanja ipak održite kakvu-takvu liniju i uživate u blagdanskim radostima.

Za početak, jedite više. Kako god to sumanuto zvučalo na prvu, radi se o čistoj reakciji mozga na veću porciju na većem tanjuru. Duže ćete misliti da ste siti, i to će već napraviti dosta za vašu liniju.

Dobro je čitati nutritivnu vrijednost proizvoda, jer žene koje čitaju deklaracije imaju niži BMI od onih koje to preskaču. Znači, nije komplicirano, kad kupujete nešto, pročitajte deklaraciju i razmislite treba li vam sve to što tamo piše u organizmu.

Kad hrana već stigne na tanjur, nasjeckajte je na manje komadiće - što manji komadići, manje ćete pojesti, a i osjećat ćete se zadovoljnije. Meso izrežite prije nego što ga počnete jesti, kruh i pecivo također trgajte na manje komadiće.

Razmislite dobro što ćete pojesti ili skuhati, jer oni koji to rade na kraju izbjegnu hranu koja je nezdrava i jedu manje. Zaboravite na večeru pred televizorom, sjednite za stol i pojedite kao čovjek. 

Uz to, pustite laganu glazbu tipa smooth jazza ili chilla, što će vam pomoći da pojedete i do 175 kalorija manje u svakom obroku.

Obroke nemojte preskakati, jer na taj način imate potrebu nadoknađivanja kalorija i škroba što brže, pa se okrećete grickalicama umjesto voću i povrću. Hladna će vam voda ubrzati metabolizam i utrošiti dodatne kalorije na zagrijavanje vode, pa će probava dobiti krila.

Za kraj, nemojte ni za živu glavu listati kuharice, jer slike hrane će vas potaći na unos prekomjernih kalorija.



10.12.2012. 21:40:00
http://metro-portal.hr/kako-do-bolje-linije-bez-dijete/75360/