Metro-portal.hr

objavljeno 08.06.2019. 18:01:00
SAVJETI

Kako do blistave kože lica

Minerali su kemijski elementi ključni za funkcioniranje našeg organizma, a jednako tako i njegu lica

Kako se čuvati...
Kako se čuvati... (Arhiva)

Hidratacija je možda i najvažnija za blistavu kožu lica, no jednako tako i njega iznutra. Pri tome veliku ulogu igraju minerali koji su kemijski elementi ključni za funkcioniranje našeg organizma. No, osim što jačaju otpornost tijela i zdravlje, određeni minerali rade pravo čudo za kožu.

Cink - nakon željeza, cink je drugi najznačajniji mineral u našim tijelima. Osim što jača imunološki sustav, cink liječi upalne procese u koži poput akni. Također regulira proizvodnju sebuma i pomaže u sintezi kolagena i proizvodnji novih stanica. Imajte na umu da naše tijelo ne nakuplja cink pa ga je potrebno unositi redovito. Nalazi se u orašastim plodovima, sjemenkama i jajima.

Kalij - osobe koje pate zbog suhe kože moraju razmisliti o unosu kalija u svoju prehranu i njegu kože. Nalazi se u bananama i špinatu, a u manjim količinama i u datuljama, krumpiru i grašku. Pomaže koži zadržati hidrataciju, poboljšava umornu kožu i ujednačava pH ravnotežu. 

Magnezij - prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji čak 75 post populacije pati zbog manjka magnezija u tijelu.Magnezij 'liječi' migrene, poboljšava zdravlje srca, probave i mišića, ali i pomaže koži da blista. Stabilizira razine hormona i smanjuje kortizol što se odmah zrcali na lijepoj koži. Nabavite gel magnezija za lice i unesite ga kroz avokado, tofu i tamnu čokoladu.

Omega tri masne kiseline - polinezasićene masne kiselina nalaze se u avokadu, bademima i morskoj hrani. Jačaju zdravlje srce i odlične su za izgled kože. Omega tri masnoće i omega-6 mogu hidratizirati kožu izvana i dubinski prodiru u sve slojeve, a konzumacija putem hrane štiti od upala na koži i tako liječi akne. 

08.06.2019. 18:01:00
http://metro-portal.hr/kako-do-blistave-koze-lica/118927/