Metro-portal.hr

objavljeno 09.09.2012. 15:30:00
IDEJE ZA PLITKI DŽEP

Kako darovati lijep svadbeni poklon bez bankrota?

Kako darivati mladence ako imamo malo novaca na raspolaganju?

Par dobrih ideja
Par dobrih ideja (Arhiva)

Ljetno vrijeme, osim što je vrijeme godišnjih odmora, razdoblje je kad se najviše mladenaca odluči napraviti svadbu.

Ako ste u tim godinama, može vam se dogoditi da imate i nekoliko svadbi u istom mjesecu. Kad zbrojite sve što vam ionako treba po našim običajima, cifre se dižu do nebesa, a sreća oko zajedničkog života dragih prijatelja postaje vaša noćna mora.

Kako pronaći jeftin poklon koji izgleda skupo? Koliko moram staviti u kovertu? Joj evo još jedna pozivnica...

Ne morate izmišljati bolest kako biste preskočili zabavu na kojoj biste se inače lijepo proveli.

Većina mladenaca sad je puno samostalnija (čitaj: ne morate zadovoljiti njihove roditelje, nego njih) kad su pokloni u pitanju, pa se otvaraju ili poklon liste s velikim izborom cijena ili će biti oduševljeni nekim osobnim poklonom, koji će se sigurno isticati u masi tostera i friteza.

Iskoristite svoje znanje o mladencima kak obiste otkrili poklon koji je baš za njih. Što oni vole, kakav stil života vode? Ima li mlada iskustva u kuhinji? Simpatični osobni poklon može vas doći puno jeftinije nego mislite, a mladencima će biti draži nego neosobni kućanski aparat kojeg ste kupili u Mercatoru na sniženju.

Mogli biste na primjer uokviriti svoju pozivnicu za vjenčanje u lijep okvir kojeg ćete sami napraviti ili doraditi kupljeni s njihovim imenima, datumom vjenčanja ili nekom pjesmom za koju znate da im je draga. Na isti način možete izdvojiti i neke slike iz ranijih dana pa složiti određeni album s porukama koji će ih uvijek podsjećati na lijepe zajedničke trenutke koji su doveli do vjenčanja.

Možete im pokloniti zajednički film, ili odlazak u kino, ili masažu. Napunite zdjelu kokicama ili bombonima i unutra ubacite karte. Sigurno će se iznenaditi.

Poklonite im bocu vina uz karticu na kojoj ćete napisati datum za 10godina i napomenu da će tada biti najboljeg okusa. Uz to možete staviti i dvije vinske čaše te sve lijepo ukrasiti vrpcama. Par svijeća zaokružit će poruku koju im dajete.

Budite kreativni i sami ćete doći do lijepih ideja za poklone koji nisu izvan vašeg budžeta. Pravi prijatelji će ionako najviše cijeniti što ste se potrudili i došli s njima proslaviti njihov dan.

09.09.2012. 15:30:00
http://metro-portal.hr/kako-darovati-lijep-svadbeni-poklon-bez-bankrota/61716/