Metro-portal.hr

objavljeno 07.04.2021. 09:01:00
MMMM

Kako da vam kuća uvijek fino miriše

Ima li vaš dom neobičan miris koji ne prolazi ni nakon temeljitog čišćenja? Postoje jednostavni načini kako se tog mirisa riješiti i učiniti da vam dom uvijek fino miriše.

Neka miriši...
Neka miriši... (Arhiva)

Kako miriši vaša kuća? Mislimo, mi znamo kako to miriše tek kad uđemo u tuđu kuću, naša je puna mirisa na koje smo već navikli i ponekad, ali samo ponekad, ističu se neki kad se vratimo natrag.

No, svaka kuća ima miris, neke bolji, neke gori... Mnogi čimbenici djeluju zajedno kako bi stvorili miris u vašem domu, bilo da je riječ o sobnim biljkama, cipelama u stalku za cipele, kanti za smeće, vašeg kućnog ljubimca i slično.

Miris svih ovih stvari kombinira se da stvori jedinstveni miris vašeg doma. Iako možda redovito čistite svoj dom i pazite da nema stvari neugodnog mirisa, ponekad vam treba puno više od ovoga da bi vaša kuća dobro mirisala.

Evo 5 jednostavnih načina uz koje će vaš dom mirisati dobro.

Čistite i mijenjajte kantu za smeće - vo je najočitiji način na koji možete postići da vaš dom dobro miriše i da se riješite svih mirisa. Kanta za smeće je često puna ostataka poput kora od voća i to može biti neugodnog mirisa. Dakle, kantu za smeće praznite svakodnevno i redovito ju mijenjate.

Mirisne svijeće - držanje mirisnih svijeća na svakom uglu kuće siguran je način da vaša miriše božanstveno. Držite po jednu u svakoj sobi, od dnevne sobe do spavaćih soba, i upalite ih kada god želite osjetiti neki fini miris.

Očistite tepihe - tepisi su često jedan od glavnih krivaca za neugodne mirise u kući. Da biste to izbjegli, pospite malo sode bikarbone po svojim tepisima, a zatim ih usisajte kako biste se riješili čudnog smrada.

Potpourri - izgleda lijepo i još bolje miriše. Lako je dostupan u svakoj trgovini ukrasima za dom, a čak ga možete i sami izraditi jednostavnim miješanjem šake suhog cvijeća s malo esencijalnog ulja i držanjem u hermetički zatvorenoj posudi tjedan ili dva.

Prokuhajte voće - da, dobro ste pročitali! Da bi vaš dom imao nevjerojatan miris, jednostavno napunite posudu vodom, dodajte narezani limun i svoje omiljeno bilje. Pirjajte ih na laganoj vatri kako bi se miris bilja i voća prožimao u kući.

07.04.2021. 09:01:00
http://metro-portal.hr/kako-da-vam-kuca-uvijek-fino-mirise/131350/