Metro-portal.hr

objavljeno 17.11.2012. 18:43:00
DOSTA!

Kako će vas proljepšati prestanak pušenja

Ako vas već ne možemo nagovoriti zdravstvenim razlozima, evo nekoliko estetskih koji bi mogli uspjeti :)

Možda da ipak prestanete pušiti?
Možda da ipak prestanete pušiti? (Shutterstock)

Kampanje s grozomornim slikama na kutijama cigareta za sad ne daju baš neke rezultate, osim u Australiji, pa nije loše pokušati s estetskim razlozima za prestanak pušenja.

Osim što pušenje uništava zdravlje, jednaku štetu nanosi i vašem izgledu. Stoga, razmotrimo što će sve biti ljepše na vama ako prestanete pušiti.

Za početak, učvrstit će vam se koža, jer pušenje uništava kolagen i, posljedično, elasticitet kože, a uz to snižava razinu estrogena koji je ključan za čvrstu kožu.

Između ostaloga, pušenje potiče upalne procese na koži, oni stvaraju slobodne radikale koji oštećuju krvne žilice i vaše je lice crveno. Već par tjedana nakon prestanka pušenja markeri upala drastično padaju, naročito kod žena.

Strastveni pušači imaju i tamne kolutove oko očiju, jer otrovi u dimu cigareta oštećuju osjetljivo tkivo oko očiju. Učinkovitog lijeka protiv podočnjaka još uvijek nema, no ako prestanete pušiti vaši će se vidljivo smanjiti.

Što više pušite, izgledate stariji. Bore su vam dublje, ten neujednačen i koža vam izgleda beživotno. Svakih deset godina pušenja dodaje vam dvije i pol na izgled, pa vi računajte.

Osim što će vam prestankom pušenja lice zasjati novim sjajem, isto će se dogoditi i zubima i noktima, koji će prestati biti ružno žuti od duhanskog dima.

Na kraju priče, vrlo ozbiljno istraživanje pokazalo je da osobe koje puše imaju lošije mišljenje o sebi od onih koji ne puše, i to proporcionalno količini popušenih cigareta.

Znači, ako prestanete pušiti, bit ćete ljepši i sampouzdaniji ... Treba li vam još koji razlog?

17.11.2012. 18:43:00
http://metro-portal.hr/kako-ce-vas-proljepsati-prestanak-pusenja/74930/