Metro-portal.hr

objavljeno 30.04.2013. 18:01:00
TRIKOVI

Kako brzo vratiti energiju

Ako ste mislili da će članak biti u stilu popijte energetski napitak i maznite čokoladu, griješite :)

Desetak minuta među stablima bit će dovoljno
Desetak minuta među stablima bit će dovoljno (Arhiva)

Kad vam iscure sve baterije i osjećate se kao da vam je slon sjedio na glavi cijelu noć, vrijeme je za par trikova koji će vam brzo vratiti energiju, a pritom su i zdravi za vas.

Za početak, natočite si par čaša vode jer razina energije tijekom dana najlakše pada u slučaju da ste dehidrirali. Iako se to vama možda ne čini tako, svejedno si dajte u zadatak svakih sat i pol popiti čašu vode i na taj ćete način održavati razinu energije.

Slatkiši će napraviti upravo obrnuto od onoga što vam zapravo treba, jer će naglo natjerati puno inzulina u krv, tako ćete osjetiti navalu snage, no ona će brzo nestati i ostaviti vas ispuhanima. Još gora je ideja popiti energetski napitak, jer je njegovo djelovanje još munjevitije u oba smjera.

Ako doručkujete energetski frape od voća i zelenog povrća, a za ručak salatu, energije vam neće nedostajati cijeli dan. Što se tiče posla, kad vas zaguše papiri, izađite na svježi zrak desetak minuta, prošetajte, popijte vode i evo vas natrag spremnih za nove izazove.

30.04.2013. 18:01:00
http://metro-portal.hr/kako-brzo-vratiti-energiju/77876/