Metro-portal.hr

objavljeno 02.06.2019. 20:01:00
SAVJETI

Kako brže preboljeti bivšeg/bivšu

Razmišljanje o negativnim stranama bivšeg partnera je najučinkovitija strategija koju možete primjeniti

Kako to napraviti na najbolji način?
Kako to napraviti na najbolji način? (Arhiva)

Prekid veze nikada nije jednostavna stvar, ma koliko vi to možda kulturno i fino izveli - jednostavno, nema teorije da si naredimo da bol koju osjećamo nestane.

Ipak, nije sve tako crno - znanost kaže kako postoje tri strategije koje vode do stanja kada možemo reći "prebolio sam ga/je".

Naime, nedavno je istraživanje uključilo je sudionike u razmaku od 20 do 37 godina, veze su im trajale otprilike dvije i pol godine, a nije bilo važno jesu li oni ostavljali ili ih je netko ostavio. 

Prva strategija koju su znanstvenici testirali uključuje razmišljanje o negativnim stvarima koje su karakterizirale bivšeg partnera. Loše i iritantne navike natjerat će vas da manje žalite za izgubljenim. 

Druga strategija više je prijateljska - ."U redu je voljeti nekoga iako više nismo zajedno". Naravno, ova strategija direktno ne mijenja ljubavne osjećaje prema bivšem partneru, polako vam odvraća pozornost od njega. 

Treća strategija je možda i najzanimljivija - nađite nešto što će vas odvratiti od razmišljanja o njemu/njoj. Hrana, putovanja, prijatelji, hobiji, bilo što da vas uveseljava i zbog čega ćete se osjećati ugodnije. 

Od ove tri navedene strategije, razmišljanje o negativnim stranama bivšeg partnera je najučinkovitija. Sasvim je i jasno zašto. Na taj način polako zaboravimo sve ono dobro i manje patimo za izgubljenom osobom. 

02.06.2019. 20:01:00
http://metro-portal.hr/kako-brze-preboljeti-bivseg-bivsu/118817/