Metro-portal.hr

objavljeno 07.11.2018. 11:01:00
COOL :)

Kako boje odjeće utječu na zdravlje?

S obzirom da boje imaju ogroman utjecaj na svijest i zdravlje u nastavku vam donosim kako koja boja utječe na osobu koja ju nosi

Što nam rade boje? Svašta :)
Što nam rade boje? Svašta :) (Arhiva)

Boje izazivaju nekontroliranu reakciju u vašoj podsvijesti, no ne i samo to  - utječu i na ekspanziju, nadahnuće i produktivnost! S obzirom da boje imaju ogroman utjecaj na svijest i zdravlje u nastavku vam donosim kako koja boja utječe na osobu koja ju nosi.

Crvena boja čini zglobove fleksibilnijima, a mišiće pokretljivijima, a može pomoći i onima koje se lako razbole. Ova boja vatre razbuđuje, daje osjećaj topline i energiju, potiče na djelovanje te uspješno djeluje na bubuljice, umornu i beživotnu kožu, posljedice opeklina i protiv bora.

Uklanjanje depresije

Narančasta boja pomaže u uklanjanju depresije, potiče seksualnost, opušta i podiže raspoloženje. Ova boja potiče metabolizam, pomlađuje organizam i djeluje na regeneriranje kože.

Svijetlo plava boja djeluje pozitivno kod neuroloških bolova te je efikasan antiseptik. Ova boja odgovara ušima, grlu i nosu i jača štitnu žlijezdu. Ako imate problema sa glasnicama, probleme pri govoru ili vas boli grlo savjetuje se da što češće nosite ovu boju.

Više pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
07.11.2018. 11:01:00
http://metro-portal.hr/kako-boje-odjece-utjecu-na-zdravlje/115290/