Metro-portal.hr

objavljeno 03.07.2011. 16:01:00
DOBRI SAVJETI

Kako biti uspješan na prvom ljubavnom sastanku

Ne mojte biti sramežljivi i odbijati prve sastanke - ništa se loše ne može dogoditi, a puno toga možete dobiti

Fotografija vijesti

Sviđa li vam se američki način života ili ne, ima nešto o čemu bismo svi mi s ovih prostora trebali učiti od Amerikanaca.  Ako živite u SAD-u, a nedavno ste se rastali ili razišli s partnerom, ili ste dugo već sami, vaši će se prijatelji, rođaci, kolege na poslu i svi s kojima dolazite u kontakt potruditi naći vam partnera i poticati vas da krenete na ljubavne sastanke (dating).

Sasvim je normalno i prihvatljivo da imate nekoliko sastanaka s različitim osobama tijekom samo jednog mjeseca te da tako povećate šanse da pronađete onoga ili onu pravu. Iako društvene okolnosti u Hrvatskoj nisu takve, trebali bismo se svi potruditi učiti od Amerikanaca u vezi s ovom važnom socijalnom vještinom i hrabro krenuti u potragu za novim partnerom. U sadašnje je vrijeme to ipak i lakše jer su online društvene mreže i „dating servisi",  dostupni i prilika za prve sastanke ima više nego što je to bilo prije samo desetak godina. 

Ako ste se odlučili krenuti na prvi sastanak, imamo za vas nekoliko savjeta. Svi će vam reći da je najbolje da samo  budete ono što jeste, ali to baš i nije lako. Loša strana je i što imate ograničeno vrijeme za ostaviti najbolji mogući dojam, zato je potrebno da znate što ne treba raditi na prvom sastanku, umjesto savjeta što treba.  

Evo čega se trebate držati:

1. Nemojte previše pričati, ali ni šutjeti

Neki ljudi imaju običaj pretjerano pričati kada su nervozni, plašeći se neugodne tišine. Brbljanje bez veze može ipak biti još neugodnije. Najnormalnija stvar na sastanku je da nekad dođe do malog zastoja u razgovoru, koji uopće ne mora biti loš.

S druge strane, ne možete ni šutjeti kao riba. Trudite se održavati konverzaciju kako jedna osoba ne bi dominirala nad drugom. Ako osjetite da se povlačite u sebe, postavite neko pitanje potencijalnom partneru, kako biste više saznali o njemu.

2. Trudite se ne biti nervozni

Ovo je teško postići jer ćete sasvim sigurno biti nervozni, ali ne zaboravite da je samouvjerenost važna, naročito pri upoznavanju s nekim. Ako vam bude neugodno, vaš potencijalni partner će to osjetiti i sam će postati nervozan. Našalite se koji put, smijte se, održavajte kontakt očima i sjetite se da je i osoba do vas također nervozna.

3. Ne pričajte o previše ozbiljnim stvarima

Svi u životu doživljavaju stvari koje ostavljaju dubok trag. Preživljavanje takvih događaja je normalno i pokazuje koliko je snažan karakter određene osobe.  Ipak, ovakve teme se ne iznose na prvom sastanku, o tome ćete pričati kasnije tijekom veze. Održavajte razgovor veselim.

4. Ne spominjite bivše

Svi imamo povijest iza sebe, ali spominjati bivše na prvom sastanku nikako nije dobro. Možda ne mislite ništa loše, ali nitko ne voli slušati takve priče. Naravno ako uplovite u vezu, kasnije ćete razgovarati o bivšim vezama.

5. Zajednički odlazak kući  

Ako sastanak prođe kako treba možda ćete doći u iskušenje otići u stan jednog od vas. Nemojte to činiti. Seks na prvom sastanku može promijeniti tijek veze i ubija misterioznost - vrlo važan začin u odnosu dvoje ljudi.

Ako izbjegavate ove pogreške možda ćete konačno pronaći ljubav svog života i stres koji prvi sastanak sa sobom nosi bit će dio prošlosti. 

03.07.2011. 16:01:00
http://metro-portal.hr/kako-biti-uspjesan-na-prvom-ljubavnom-sastanku/60886/