Metro-portal.hr

objavljeno 16.04.2018. 09:01:00
SAVJETI :)

Kako biti uspješan na poslu

Uvijek će se naći neki kolega koji će se naljutiti zbog nekog razloga i to je jednostavno neizbježno, ali zbog mobbinga ili bullyinga možete završiti na sudu

Sve se može
Sve se može (Arhiva)

Uspjeh na poslu ono što svi, barem na neki način, sanjamo... a put o njega može biti jednostavan ili kompliciran, sve zavisi od toga kako se postavite.

Ključ uspjeha leži u dobrim kolegijalnim odnosima na radnom mjestu. Uvažavanje i suradnja kako nadređenih tako i kolega opredstavlja važan oslonac u karijeri svake osobe.

Nikada ne vrijeđajte kolege i nemojte se svađati! Uvijek će se naći neki kolega koji će se naljutiti zbog nekog razloga i to je jednostavno neizbježno, ali zbog mobbinga ili bullyinga možete završiti na sudu. I zato uvijek izbjegavajte svađe na poslu.

Ne ulizujte se nikome! Budite usredotočeni na komunikaciju s nadređenima i ako vi volite neke suprotne stvari od svog šefa, nemojte zbog toga mijenjati mišljenje samo kako biste mu se svidjeli. Ulizica se nikada nikome ne sviđa, a i njegovati prijateljski odnos sa šefom isto tako nije dobro. Najbolje je da pronađete distancu i jednostavno da se pristojno ophodite prema nadređenom što će vam otvoriti mnoga vrata.

Ne odgovarajte svom nadređenom sa Ne ili Da jer ako vam povjeri neki zadatak nije dobro da ćuje da je primjerice taj zadatak ne moguće ispuniti. Na taj način šefu pokazujete svoje loše strane i pomislit će kako ste nesposobni.

Sve savjete pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
16.04.2018. 09:01:00
http://metro-portal.hr/kako-biti-uspjesan-na-poslu/111539/