Metro-portal.hr

objavljeno 31.10.2013. 23:01:00
TIPOVI

Kakav ste par u seksu?

Nema para koji neće reći da je jedinstven, no pokazalo se da zapravo postoji nekoliko tipova parova pod koje se svi možemo svesti

Kakvi ste kao par u krevetu?
Kakvi ste kao par u krevetu? (FreeDigitalPhotos)

Svaki par bi želio biti jedinstven i poseban, i na neki način je, no, kad se gleda šira slika, seksualni terapeuti i stručnjaci tvrde da se zapravo može identificirati šest vrsta parova prema njihovom ponašanju tijekom seksa. 

Naravno, glavni predvodnik ideje je seksualna terapeutkinja Tracey Cox, koja kaže da se parovi mogu podijeliti po glavnim karakteristikama u te kategorije, što bi im trebalo pomoći da poboljšaju svoju vezu. 

Možda je najlakše započeti sa zdravim parom, koji se sastoji od dvije osobe koje žele zadržati svoj identitet i biti s nekim. U slučaju da su to dvije otvorene osobe, neopterećene, velike su šanse da će veza biti duga. Istovremeno, oni su u stanju komunicirati svoje seksualne potrebe, pa im ne nedostaje strasti i oboje iniciraju seks.

Rastavljeni par je onaj čija ljubav stalno izgleda na rubu pucanja zbog zaštite inidividualnih prava i ideja, no seks je vrlo dinamičan i požudan zbog stalnog straha zbog mogućeg rastanka u stvarnom životu.

Strastveni par je duboko zaljubljen, bez obzira što se obično radi o jako različitim karakterima, pa se nekima od njih ljubav nakon nekog vremena ugasi. No, seksa je puno i to jako, jako dobrog. Što su partneri različitiji, seks je vatreniji, a kad veza uđe u krizu, smanjenje seksa pogađa samo partnera koji ga doživljava kao potvrdu ljubavi.

Isprepletni par je jako blizak, kao da su vezani pupčanom vrpcom, jer sve rade zajedno i poprimili su zajednička obilježja i razmišljanja. Oboje su predani takvoj vezi, pa je seks na početku odličan, ali polako postaje blijeda kopija i tu treba uložiti najviše truda u ovakvoj vezi. 

Praktičan par uvijek sve prvo promisli glavom, a ne srcem, pa se tijekom vremena rode i snažne emocije, što je puno bolje nego da se u vezu uđe s pogrešnim očekivanjima. Problemi u seksu javljaju se na početku, ali poslije sve sjedne na svoje mjesto.

Za kraj, udruženi par shvati nakon par susreta da su stvoreni jedno za drugo i to na zdrav način, pa su opušteni od samog početka, što i seksualni život čini harmoničnim. 

31.10.2013. 23:01:00
http://metro-portal.hr/kakav-ste-par-u-seksu/81366/