Metro-portal.hr

objavljeno 24.08.2012. 20:42:48
SLURP! :)

Kakao poboljšava pamćenje

Osobe koje svakodnevno piju šalicu kakaa ili vruće čokolade imaju puno bolje pamćenje i odlično rješavaju testove rasuđivanja

Šalica kakaa svaki dan
Šalica kakaa svaki dan (Arhiva)

Topla čokolada ili kakao prije spavanja trebao bi postati dobar običaj onima koji žele spriječiti probleme s pamćenjem u poznijim godinama, no kako je kakao pun flavonola, podgrupe flavonoida, taj antioksidans tijelu donosi mnoge blagodati.

Antioksidans sprječava oštećenja moždanih stanica, tako da osobe koje svakodnevno piju šalicu kakaa ili vruće čokolade imaju puno bolje pamćenje i odlično rješavaju testove rasuđivanja.

Uz to, kakao stimulira proizvodnju endorfina, poznatog i kao hormona sreće, koji pomaže u očuvanju zdravlja arterija i štiti od krvožilnih bolesti, povećava elasticitet žila, smanjuje rizik od srčanog udara i krvni tlak, kao i kolesterol.

Prema zadnjem objavljenom istraživanju, kakao je i odlična zaštita od raka debelog crijeva, pa kad se sve nabrojano pročita, jedino što možete napraviti je odmah otići u kuhinju i napraviti si veliku šalicu toplog kakaa.

24.08.2012. 20:42:48
http://metro-portal.hr/kakao-poboljsava-pamcenje/73497/