Metro-portal.hr

objavljeno 23.08.2013. 15:02:00
GODINE

Kad žene prihvaćaju svoje golo tijelo

Čovjek bi pomislio da se to događa ranije, no istraživanje je pokazalo da žene mogu prihvatiti svoje mane tek s 34 godine

Izgled se prihvaća tek s 34 godine
Izgled se prihvaća tek s 34 godine (Arhiva)

Makar bi se moglo pomisliti da žene uživaju u svom tijelu u ranoj mladosti, situacija je zapravo prilično drugačije, jer tek s 34 godine počinju prihvaćati svoje golo tijelo kao lijepo i ne traže svaku, pa i najmanju manu na njemu.

Istraživači su zaključili da je razlog tome činjenica da se većina žena u ranim tridesetima već smirila u dugotrajnim vezama i podigla si raspoloženje, kao i da su naučlle koja im prehrana i vježbanje najbolje odgovaraju.

No, tijelo je i dalje opsesija, jer je istraživanje pokazalo da 40 posto Britanki svakodnevno proučava svoje golo tijelo, a još 25 posto to radi jednom tjedno. Ipak, iznimki je 16 posto koje nikad ne gledaju svoje golo tijelo u ogledalu jer ne mogu podnijeti pogled na bore i strije.

U istom je istraživanju 30 posto žena izjavilo da je najzadovoljnije grudima, 22 posto nogama, 19 osto ramenima, a čak 57 posto bi najradije promijenilo svoj trbuh, zbog kojeg svaka deseta ne nosi bikini. 

Što se tiče uzora, pola ih misli da Elle McPherson, slavna manekenka koja je navršila 49 godina ima najbolje tijelo, opravdavajući svoj nadimak The Body iz mladih dana. Guzu bi njih 43 posto ukralo Kylie Minogue, a 32 posto misli da je najbolja stražnjica Jennifer Lopez.

23.08.2013. 15:02:00
http://metro-portal.hr/kad-zene-prihvacaju-svoje-golo-tijelo/80025/