Metro-portal.hr

objavljeno 07.03.2018. 15:01:00
EH, DA... :)

Kad su žene zadovoljne kilažom

Rezultati istraživanja pokazali su kako su žene zadovoljne svojim izgledom tek kada im indeks tjelesne mase padne ispod 18,5 što se u medicini smatra potrhanjenošću

Nikad nije dovoljno malo...
Nikad nije dovoljno malo... (Arhiva)

Žene će, barem velika većina njih, uvijek biti nezadovoljne brojem svojih kilograma, štoviše, bez obzira na trenutnu kilažu one uglavnom misle da bi trebale izgubiti još pokoji... i ako mislite da je to samo mit i prazna priča, varate se.

Naime, upravo to je potvrdilo istraživanje koje je provela organizacija FitRated na 1000 žena i djevojaka. Točnije, zadovoljne su tek kada dođu u fazu pothranjenosti....

"Rezultati našeg istraživanja pokazali su kako su žene zadovoljne svojim izgledom tek kada im indeks tjelesne mase padne ispod 18,5 što se u medicini smatra potrhanjenošću.

Žene koje su imale indeks između 18,5 i 24,9,što je po medicinskim kriterijima zdravo, ocijenile su svoje samopouzdanje u prosjeku sa 3,4 od 5 bodova. Pretile žene svoje su pouzdanje ocijenile s dvojkom", poručuju autori studije.

Poražavajuća je činjenica da odraslim i zrelim ženama zdravlje nije na prvom mjestu, već kilaža koja je apsolutno nezdrava. Potrahnjenost sa sobom nosi brojne zdravstvene rizike - probleme s plodnošću i slab imunitet.

S druge strane, muškarci su puno blaži prema sebi kada je u pitanju izgled.Najzadovoljniji su kada im je kilaža u granicama normale, a što se tiče samopouzdanja, višak kilograma im na to ne utječe, isto kao ni manjak.

07.03.2018. 15:01:00
http://metro-portal.hr/kad-su-zene-zadovoljne-kilazom/110725/