Metro-portal.hr

objavljeno 13.11.2010. 07:02:00
SUBOTA 13.11.

'Kad se ima kome dati' Anje Šovagović danas na Interliberu

Knjiga Ane Šovagović sastoji se od dvaju tematskih blokova - u prvom govori o sebi, a u drugom promišlja o smislu kazališta, glumcu i ulogama - OSVOJITE KNJIGU

Kad se ima kome dati
Kad se ima kome dati (Mozaik)

Predzadnjeg dana Interlibera na štandovima Mozaika predstavit će se Anja Šovagović sa svojom knjigom 'Kad se ima kome dati'.

Ova knjiga sastoji se od dvaju tematskih blokova: u jednome od njih autorica pripovijeda o sebi, o obitelji u kojoj je odrasla, ponajprije o ocu Fabijanu Šovagoviću, a u drugome donosi svoja razmišljanja o smislu kazališta, glumcu, ulogama koje je radila. O Šovagoviću govori kao o roditelju, impulzivnom i strasnom, namrgođenom i svojeglavom, koji u kuću nije donosio emocije s kazališne pozornice, nego ih je posredovao u njihovoj najčistijoj manifestaciji.

Osvojite knjigu na Metro portalu!

Eseji o kazalištu pak imaju trajnu vrijednost: premda je riječ o osobnim iskustvima koja se ne mogu mehanički primijeniti poput gotovog recepta, komotno mogu novim generacijama poslužiti kao svojevrsni »udžbenik glume«, ponajprije zbog stajališta koje autorica zastupa i načina na koji o glumi razmišlja.

Potpisivanje knjige trajat će od 16 do 18 sati u 5 paviljonu na štandovima 5c i 7c.


13.11.2010. 07:02:00
http://metro-portal.hr/kad-se-ima-kome-dati-anje-sovagovic-danas-na-interliberu/51115/