Metro-portal.hr

objavljeno 24.11.2020. 18:01:00
ANALIZA

Kad je najbolje obavljati stvari za vrijeme korone

Google je nedavno analizirao veliku skupinu podataka i otkrio kada su mjesta poput prehrambenih trgovina i kafića najmanje pretrpan

Kada u dućan, kada na kavu?
Kada u dućan, kada na kavu? (Arhiva)

Broj novooboljelih od covida-19 je u porastu diljem svijeta pa je poželjno izbjegavati gužve kako biste zaštitili vlastito zdravlje, ali i one oko vas. 

Pri obavljanju kupnje svakako je potrebno pridržavati se određenih epidemioloških mjera. Nošenje zaštitnih maski u trgovinama i održavanje fizičke distance dvije su najjednostavnije stvari koje svatko može učiniti za vlastitu dobrobit.

No, ponekad je u trgovinama velika gužva te nije moguće održavati distancu. Upravo zbog toga je korisna analiza koju je proveo Google jer vam pomaže da strateški isplanirate kada ćete obaviti kupovinu.

Analizom velikog skupa podataka Google je otkrio u koje je vrijeme gužva u trgovinama najveća i najmanja.

Google napominje da je podatke analizirao samo od ožujka do listopada 2020. kako bi se usredotočio na kupovne navike tijekom pandemije.

Najgore vrijeme za kupovinu namirnica, prema Googleu, je subota popodne od podneva do 15 sati. U ovom razdoblju su najveće gužve u trgovinama pa je veća mogućnost da sretnete osobu koja je pozitivna na covid.

Prema Googleu, najbolje vrijeme za kupovinu namirnica je ponedjeljak ujutro oko 8 sati.

Osim kupnje, Google je analizirao i u koje je vrijeme najbolje otići na kavu, u ljekarnu ili prošetati parkom.

Najbolji trenutak za odlazak na kavu je oko 16 sati, a analiza je otkrila da je utorkom oko 16 sati najmanje posla u tjednu. Najgore vrijeme za odlazak u kafić je subotom u 10 sati ujutro.

Ako pak želite prošetati parkom, trebali biste znati da su gužve u parkovima najveće subotom u 16 sati, a najmanje svakim radnim danom u 7 sati ujutro.

Ljekarne su najprometnije petkom u 15 sati, a ponedjeljkom u 9 sati najmanje su gužve u ljekarni.

Eto, na znanje i ravnanje...

24.11.2020. 18:01:00
http://metro-portal.hr/kad-je-najbolje-obavljati-stvari-za-vrijeme-korone/128836/