Metro-portal.hr

objavljeno 27.05.2008. 23:27:47
GLOBAL TOUR 2008.

Kad ga probaš, lakše se odlučiš

Global Tour omogućuje potencijalnim kupcima skutera i motocikla vožnju svih modela Piaggio grupacije prije konačne odluke o kupnji

Bilo je dosta zainteresiranih za probne vožnje
Bilo je dosta zainteresiranih za probne vožnje

Kako bi potencijalne kupce upoznala sa svojim motociklima i skuterima, tvrtka Global d.o.o. sa svojim poslovnim jedinicama - Piaggio i Skutermoto centrima, organizira tijekom svibnja u Zagrebu (parkiralište kod King Crossa Jankomir) i Splitu (Zvončac) svoj ‘Global Tour 2008’. U multidisciplinarnom programu predstavljeni su modeli Piaggio grupacije, popularni skuteri i motocikli marke Aprilia, Gilera, Vespa, Moto Guzzi i Piaggio.

Puno zainteresiranih

‘Global Tour 2008’ organiziran je dva puta u Zagrebu i tri puta u Splitu. Omogućene su probne vožnje motocikala i skutera na osiguranom i ograđenom prostoru, pa su potencijalni kupci mogli prije konačne odluke isprobati više skutera i motocikala. Ako se netko odluči za kupnju, na raspolaganju su prodavači, te osigurano pružanje usluga financiranja kupovine putem kredita.

Prema velikom odzivu skuteraša i motociklista koji su se prijavili za probnu vožnju, ovo je očito pravi način kako animirati stare, ali i nove vlasnike dvotočkaša. Organizatori su osigurali cijelu gamu skutera i motocikala, a na raspolaganju je bila i Aprilia Mana 850, proglašena za najbolji motor u klasi (pobjednik ovogodišnjeg Zagreb Auto Showa).

Vožnja bez prekida

Posjetitelji su se doslovce otimali za probne vožnje maksi skutera Gilera GP800 (najsnažniji i najbrži na svijetu), Piaggia X7, Energya i MP3 sa tri kotača. Nostalgiji skloniji zanimali su se za Vespu, a oni što više vole motocikle uživali su u probnim vožnjama na Moto Guzzi Nevadi 750, Apriliji Pegaso 650 (najprodavaniji motocikl u Hrvatskoj). Global Tour ima u planu akciju vožnje maksi skutera Gilera GP800 bez gašenja motora u dužini od 2000 km. To će uraditi Željan Rakela koji je također bio na Global Touru u Zagrebu i Splitu. Rakela je iznimno izdržljivi motorista koji godišnje prelazi više od 80.000 km, a poznat je i po dugačkim avanturističkim putovanjima do Sahare, Nordkappa i Nepala.

Piše: Piše i snimio: Davor Kindy
27.05.2008. 23:27:47
http://metro-portal.hr/kad-ga-probas-lakse-se-odlucis/7799/